Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Prijs Magda Dierendonck kent twee winnaars

De Vlaamse Marleen Stevens en Sonja Labeau wonnen de Prijs Magda Dierendonck voor hun wetenschappelijke onderzoeken.
Prijs Magda Dierendonck kent twee winnaars


Marleen Stevens won dankzij haar onderzoeksproject ‘Verliezen aan de dood…een proces van overgave; een exploratieve fenomenologische studie naar de belevingswereld van naaste familieleden geconfronteerd met de donatievraag’. Zij is lector aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven.


Infectiepreventie
Sonja Labeau sleepte de prijs in de wacht met haar onderzoek: ‘Evidence: kennis van Europese intensievezorgenverpleegkundigen over evidence-based richtlijnen voor infectiepreventie’. Zij is lector aan de Hogeschool Gent (Departement Gezondheidszorg Vesalius).

Doel prijs
De prijs van UZ Gent heeft als doel de verwetenschappelijking van de verpleegkunde in Vlaanderen te stimuleren. Wetenschappelijke kwaliteit, relevantie voor de verpleegkundige praktijk, originaliteit van het onderzoek en begrijpelijkheid voor niet-wetenschappelijk opgeleiden waren de vier criteria aan de hand waarvan de rapporten werden beoordeeld.

Hoge kwaliteit
Beide lectoren winnen een geldprijs van 1.250 euro. Drie andere werken van de in totaal zeventien inzendingen kregen van de jury een bijzondere vermelding omwille van de hoge kwaliteit.

Nursing besteedde al eerder aandacht aan Sonia Labeaus onderzoek .

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.