Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige vrijgesproken van discriminatie

Een verpleegkundige van een huisartsenpost is door het Regionaal Tuchtcollege vrijgesproken van discriminerend, neerbuigend gedrag en het verhinderen van een goede zorgverlening.


De vader van een jongetje diende die klacht tegen haar in, nadat hij op de huisartsenpost lang op zorg had moeten wachten. De man moest volgens de regels namelijk eerst betalen voordat hij voor zijn zoontje hulp kon krijgen; hij kwam niet uit het postcodegebied van de huisartsenpost. Het zoontje had vermoedelijk een gebroken arm.

De klager werd boos en gedroeg zich agressief naar de verpleegkundige toe. De verpleegkundige had volgens het college de situatie kunnen sussen door meer begrip te tonen, maar verwijt haar verder niets. De verpleegkundige heeft zich aan de regel gehouden die geldt in niet-levensbedreigende situaties. Zij heeft daarmee de zorgverlening niet gedwarsboomd.

De verpleegkundige heeft op de betreffende avond de politie ingeschakeld om de man te laten kalmeren. Volgens het Tuchtcollege was dat een begrijpelijke keuze en geen discriminatie.

LEVV

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.