Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

ROC-leerlingen werken al met EPD

Verpleegkunde-studenten die een opleiding volgen bij de sector Gezondheid & Welzijn van het ROC van Twente gaan werken met een Elektronisch Patiëntendossier (EPD).

 
Op deze manier hebben de verpleegkundigen in opleiding een voorsprong op gediplomeerde verpleegkundigen, die vaak nog niet werken met een digitaal dossier, aldus de opleiding.
 
Stroke Service
Doel van de samenwerking is toekomstige verpleegkundigen en ICT’ers (die ook een opleiding volgen bij het ROC van Twente) bekend te maken met nieuwe technologie in de zorg. De studenten leren op school zich het EPD eigen te maken. Er speciaal lesmateriaal ontwikkeld en is er een oefenomgeving ingericht voor de Stroke Service voor patiënten met een CVA.
 
Patiënt
Voordeel van het Elektronisch dossier is dat alle betrokkenen, ook de patiënt, toegang hebben tot één integraal zorgdossier. Daarbij ondersteunt het EPD de betrokken zorgverleners bij de behandeling van de patiënt. Meer informatie over het Portavita Multidisciplinair EPD is te vinden op www.portavita.nl.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.