Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorgmonitor moet kwaliteit verbeteren

Om de kwaliteit van zorg te verbeteren, heeft het Landelijk Expertisecentrum voor Verpleging en Verzorging (LEVV) een nieuw instrument ontwikkeld: de Nationale Zorgmonitor.  

Deze monitor is een landelijke ict-toepassing die de kwaliteit van zorg inzichtelijk maakt en het effect meet van doorgevoerde verbeteringen. De monitor bevat op dit moment de thema's decubitus, urineweginfectie en valpreventie.

 

Zorgkwaliteit

Per thema kunnen verpleegkundigen en verzorgenden bijhouden hoeveel risco een patiënt loopt op één van de problemen, welke preventieve maatregelen er zijn genomen en wat daarvan het resultaat is. Aan de hand van grafieken en staafdiagrammen kunnen de gegevens worden gebruikt voor verbetering van de zorgkwaliteit.

Meer informatie over de Nationale Zorgmonitor is te vinden op de site van het LEVV.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.