Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe klachtencommissie voor de zorg

Patiënten en cliënten van thuiszorginstellingen, verpleeghuizen, psychiatrie en gehandicaptenzorg kunnen voortaan eenvoudiger klachten indienen over hun behandeling.

Dat heeft de Consumentenbond, een van de initiatiefnemers van de Geschillencommissie Zorginstellingen, woensdag gesteld bij de start van de commissie.

Snel en goedkooop
Er was al een commissie voor klachten over ziekenhuizen, maar die is met ingang van donderdag uitgebreid naar alle zorginstellingen. Veel burgers klagen erover dat het duur en/of ingewikkeld is om te klagen over verzorging en behandeling in zorginstellingen. De Consumentenbond verwacht dat burgers bij de nieuwe commissie snel, goedkoop en goed terechtkunnen met hun klachten.

Schadevergoeding
Het advies van de onafhankelijke commissie is bindend. De Geschillencommissie kan ook een schadevergoeding toekennen. Nu ligt dat bedrag op maximaal 5000 euro. In de toekomst wordt dat naar verwachting ongeveer 25.000 euro.
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.