Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

PGGM-pluim voor hechte samenwerking ZigZag

‘Waardering krijgen van de ouders en kinderen is het mooiste wat je kunt krijgen’, zegt Petra Bakker, één van de oprichters van verpleegkundig kinderdagverblijf ZigZag. Het kinderdagverblijf is door PGGM uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling van 2008.

 
‘We zijn ontzettend trots en heel erg blij natuurlijk’, vervolgt Petra. Volgens haar is ZigZag opgevallen doordat er een heel hecht team werkt. ‘De vijf kinderverpleegkundigen en andere medewerkers werken goed met elkaar samen. Iedereen heeft hart voor de zaak. Er hangt ook een hele harmonische sfeer. Als je binnen komt, voel je dat al en ouders merken dat ook op. We betrekken de ouders ook bij de zorg en laten het kind kind zijn door de positieve kenmerken van het kind te benadrukken. En voor de ouders proberen we een klein stukje zorg uit handen te nemen en dat maakt het denk ik heel bijzonder.’ Op de Dag van de Verpleging zijn alle bedankjes door PGGM bezorgd. De medewerkers ontvingen een mooi speldje en eeuwige roem.

Andere winnaars
ZigZag is een verpleegkundig dagverblijf voor chronisch zieke kinderen en langdurig zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Op de tweede plaats eindigde afdeling De Eik van Verpleeghuis Zevenaar te Zevenaar. De derde plaats is behaald door de Consulenten Oncologie van de Isala Klinieken in Zwolle.

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.