Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meer aandacht voor kwetsbaren in AWBZ

De AWBZ gaat zich meer richten op de meest kwetsbaren in de samenleving. Ook de specifieke wensen van de cliënt moeten meer aandacht krijgen.

Dit schrijft het kabinet in reactie op het SER-advies over de toekomst van de AWBZ. De SER wil de AWBZ de komende jaren flink verbeteren, om zo de kwaliteit van zorg te verhogen en de kosten beheersbaarder te maken.
 
Samen betalen
Het kabinet vindt het belangrijk dat de AWBZ meer wordt toegespitst op de meest kwetsbaren. Ook wil zij dat Nederlanders gezamenlijk blijven betalen voor de AWBZ. Gemiddeld betaalt iemand met een modaal inkomen ruim 320 euro per maand mee.
 
Innovatie
Het kabinet splitst de AWBZ in onder andere een betere positie voor cliënten, meer keuzevrijheid en diversiteit in wonen. Ook meer innovatie en minder bureaucratie zullen centraal staan. Het kabinet zal 2,5 miljard uittrekken voor de groei van de AWBZ.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.