Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mogelijk onderzoek naar fraude in ziekenhuis

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) denkt erover om de vermeende fraude in het Sint Lucas Ziekenhuis in Winschoten te onderzoeken.

Uit interne e-mails die de NZa in bezit heeft, blijkt dat personeel zou worden opgeroepen om patiënten die langer dan twee uur in het ziekenhuis verblijven als klinisch te registreren. Daarmee ontvangt een ziekenhuis meer verzekeringsgeld. Volgens het ziekenhuis gaat het hooguit om een paar gevallen en is er daarbij sprake van miscommunicatie.
 
Misverstand
Medisch directrice van het ziekenhuis Els van der Wel: 'Het is zeker geen beleid om zoveel mogelijk patiënten als klinisch te registreren. De mailtjes waar het om gaat, zijn gebaseerd op misverstanden. Die hebben we intern inmiddels opgelost. Bovendien wordt alles gecontroleerd, onterechte registraties zouden nooit door die controle komen.'
 
Alle ziekenhuizen onderzoeken
Naast de NZa wil ook zorgverzekeraar Menzis graag tekst en uitleg van de ziekenhuisdirectie over de vermeende fraude met verzekeringsgeld. De zorgverzekeraar neemt het signaal zo serieus dat het overweegt een onderzoek te beginnen naar de gang van zaken in alle ziekenhuizen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    ikke

    En vooral even DE GGZ goed doorlichten,want DAAR gaat me toch een verzekeringsfraude in om door ggz instellingen!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.