Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënt meest tevreden met Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam wordt door patienten het meest gewaardeerd (8,1).

 
Dit blijkt uit de Independer Consumenten Monitor, die de mening peilde onder bezoekers van vergelijkingssite Independer.nl, die het site-onderdeel Gezondheidszorg bekeken. Het onderzoek werd verricht onder ruim 37.000 (ex)-patiënten in de periode mei 2006 tot mei 2008.
 
Beste ziekenhuizen
In de top 3 van beste ziekenhuizen staan verder het Diaconessenhuis Voorburg (8,0), Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland en het Oogziekenhuis Rotterdam (beide 7,8).
 
Laagste waardering
Het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad krijgt de laagste waardering van haar patiënten (6,4). Opvallend is dat twee Zeeuwse ziekenhuizen een lage waardering krijgen van hun patiënten. Ziekenhuis Walcheren en het Oosterscheldeziekenhuis in Goes scoren beide 6,6. Het Flevoziekenhuis in Almere behaalt dezelfde score en het Atrium Medisch Centrum in Heerlen krijgt een waardering van 6,7. Daarmee eindigen deze ziekenhuizen net boven het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad.
 
Verzorging scoort goed
Ziekenhuizen krijgen van hun patiënten gemiddeld een waardering van 7,2. Patiënten die zijn opgenomen zijn het minst tevreden over de ontslagprocedure en de nazorg. Gemiddeld geven zij daarvoor een 6,7. De verzorging (7,4) en de medische deskundigheid van artsen (7,5) worden beter gewaardeerd. Patiënten die alleen de polikliniek bezochten zijn het minst tevreden onder de informatievoorziening. Gemiddeld geven zij daarvoor een 6,8. De deskundigheid van de artsen (7,2) en een respectvolle behandeling (7,3) scoort hoger.
 
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.