Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Plastisch chirurg intimideert personeel

Een vooraanstaand plastisch chirurg van het Academisch Ziekenhuis Maastricht is terecht ontslagen vanwege seksuele intimidatie van medewerkers en patiënten.
 

Zo oordeelde de rechtbank in Maastricht gisteren. De rechters waren het eens met het ziekenhuis dat er sprake is geweest van seksuele intimidatie van zowel patiënten als medewerkers en van veelvuldige overschrijding van de fatsoensnormen.

 
Seksueel getint
Medewerkers bleken regelmatig doelwit van zijn seksueel getinte grappen. Patiënten die voor een standaard oor- of neuscorrectie kwamen kregen het onnodige verzoek zich uit te kleden. De arts sloot regelmatig onderzoeksruimten in de polikliniek af als hij bezig was met een onderzoek. En bij voorlichtingsbijeenkomsten gebruikte hij seksueel getinte beelden.
 
Voorbeeldfunctie
Het gedrag van de chirurg kwam in de openbaarheid na een interne kwaliteitsaudit op de afdeling. Het AZM vond bij het ontslag zwaar wegen dat de arts die ook hoogleraar, afdelingshoofd en opleider was een voorbeeldfunctie had. De rechtbank deelt die mening. Het is nog niet bekend of de plastisch chirurg zijn ontslag ook in hoger beroep gaat aanvechten. Voor zover bekend is er door patiënten of medewerkers geen aangifte tegen de arts gedaan.
 
Door: redactie Nursing
Mednet
 
Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.