Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen voeren actie voor kilometervergoeding

Gisteren hebben verpleegkundigen in Leeuwarden actie gevoerd tegen de gestegen brandstofprijzen. De ambulante verpleegkundigen eisen een hogere kilometervergoeding voor dienstreizen.

Uit berekeningen van de verpleegkundigen bij GGZ Friesland blijkt dat zij ieder jaar 600 tot 800 euro zelf betalen aan het bezoeken van cliënten.
 
Dienstreizen
In hun arbeidsovereenkomst is vastgelegd dat zij verplicht zijn hun eigen auto te gebruiken voor dienstreizen. Zij ontvangen hiervoor een kilometervergoeding die, door de gestegen brandstofprijzen, niet meer kostendekkend is. De verpleegkundigen eisen dat de vergoeding wordt opgetrokken naar een kostendekkend niveau.
 
Ultimatum
Zij hebben samen met ABVAKABO FNV een ultimatum gesteld. De ambulante verpleegkundigen dreigen dat ze vanaf 1 september zullen weigeren hun eigen auto in te zetten voor de uitoefening van de functie. GGZ Friesland zal vóór die datum een kostendekkende vergoeding moeten gaan verstrekken, of moeten zorg dragen voor ander vervoer, bijvoorbeeld bedrijfsauto's.
 
Door: Redactie Nursing
ABVAKABO FNV
 
 
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.