Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Klink bezorgd over ziekenhuizen in Zeeland

Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) is bezorgd over de financiële problemen bij ziekenhuizen in Zeeland.

Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen en Middelburg en Stichting Oosterschelde Ziekenhuizen in Goes en Zierikzee verwachten voor dit jaar een tekort van vijf miljoen euro. Vorig jaar hadden de ziekenhuizen samen een tekort van zeven miljoen euro. Klink noemt de situatie in de Zeeuwse ziekenhuizen dinsdag in een antwoord op Kamervragen 'zeer verontrustend'.
 
Bezuinigingen
De ziekenhuizen, die nauw samenwerken, lieten eind mei weten dat ze ook dit jaar de begroting niet sluitend kunnen krijgen. Ze wijten de tekorten aan tegenvallende inkomsten en te hoge uitgaven. De ziekenhuizen kondigden bezuinigingen en een personeelsstop aan. Klink schrijft dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg erop zal toezien dat deze bezuinigingen niet ten koste van de kwaliteit van de Zeeuwse ziekenhuizen gaan.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.