Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Liefdesverdriet lijkt op PTSS

Liefdesverdriet kan in heftigheid op een posttraumatische stressstoornis (PTSS) lijken. Dat concludeert de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek onder eerstejaars psychologiestudenten en bezoekers van internetsites over liefdesverdriet.
Liefdesverdriet lijkt op PTSS

Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de ondervraagden in ernstige mate dezelfde klachten heeft als PTSS-patiënten; slaapproblemen, prikkelbaarheid of woede-uitbarstingen. De helft van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan min of meer last te hebben van de verschijnselen. Aan het onderzoek deden 154 personen mee. Het gros was vrouw. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers lag op 24 jaar.
 
Seks
Volgens de onderzoekers klagen mensen met liefdesverdriet veel over hoofd- en buikpijn. Het onderzoek wijst verder uit dat mensen met liefdesverdriet minder openstaan voor seksueel contact met een nieuwe partner. De onderzoekers noemen dat opmerkelijk omdat andere onderzoeken aangeven dat mensen met liefdesverdriet juist meer openstaan voor seks.
 
Overdrijven
De onderzoekers sluiten in hun conclusies niet uit dat de uitkomsten van het onderzoek gekleurd zijn. Het zou zo kunnen zijn, zeggen ze, dat mensen met liefdesverdriet de neiging hebben hun psychische en fysieke klachten te overdrijven.
 

 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.