Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verwarring alom over Hitteplan

Het regent klachten over het Nationale Hitteplan voor de zorg. Verpleegkundigen blijken niet te weten waar ze aan toe zijn.
Verwarring alom over Hitteplan

Vooral dit voorjaar kreeg ouderenbond ANBO veel telefoontjes over problemen met de warmte. Volgens de bond is het grootste manco dat verpleegkundigen niet weten wat ze moeten doen.'Nadat het hitteplan vorig jaar werd gepresenteerd, hebben we deze zomer taal noch teken vernomen', zegt woordvoerder Frank van der Aa.
 
Niet ingeseind
Michel van Erp van vakbond NU'91 bevestigt dat het personeel in zorginstellingen nog niet is ingeseind: 'Waarschijnlijk wordt dat pas bedacht op het moment dat het echt heel warm gaat worden.'
 
Geen actie
Verpleegkundigen klagen intussen dat ze geen instructies krijgen over het omgaan met het Hitteplan. Woordvoerster Marleen Scheurkogel van Actiz laat weten dat de te nemen maatregelen een aangelegenheid is voor de afzonderlijke zorginstellingen: 'Aanbevelingen staan op onze website, terwijl we ze ook aan onze leden hebben gemaild. Verder spelen wij geen actieve rol.'
 
Duidelijkheid
'Dat is dus het grote probleem: iedereen wijst naar elkaar', aldus ANBO-zegsman Van der Aa. Het Hitteplan is vorig jaar ingevoerd om duidelijkheid te geven over verplegen en verzorgen tijdens hitte.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.