Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënten UMC’s tevreden over verpleegkundigen

Verpleegkundigen in academische ziekenhuizen doen het goed in de ogen van hun patiënten. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek onder bijna 55.000 patiënten die de acht UMC’s bezochten.
Patiënten UMC’s tevreden over verpleegkundigen

Dit onderzoek werd uitgevoerd door Prismant in opdracht van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Er werd onder andere gekeken naar de aspecten ‘bejegening en verzorging door verpleegkundigen’, ‘bejegening en behandeling door artsen’, ‘ontvangst’ en ‘nazorg’.
 
Duidelijk tevreden
De patiënten zeggen ‘duidelijk tevreden’ te zijn over de bejegening en verzorging door verpleegkundigen. De artsen scoorden een klein beetje beter. Patiënten zijn het minst tevreden over het aspect ‘vertrek en nazorg’, maar de UMC’s behaalden hierin toch nog een score van 3 uit 5. Er zijn niet veel verschillen tussen de UMC’s onderling, alhoewel de patiënten in het Erasmus MC in Rotterdam en het Maastricht UMC+ net iets minder tevreden zeggen te zijn over het verplegend personeel.
 

Best practices
Uit het onderzoek kwamen een aantal ‘best practices’. Op het gebied van ‘bejegening en verzorging van verpleegkundigen’ in klinieken zijn dat de specialismen: 

 
En in poliklinieken:
 
Door: Leendert Douma | redactie Nursing
NFU

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.