Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ouders willen 'straight talk' van verpleging

Ouders van zieke kinderen beoordelen de kwaliteit van zorg vooral op de communicatievaardigheden van verpleegkundigen. Ze blijken 'straight talk' zeer te waarderen.

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, gepubliceerd in Pediatric Nursing.
 
Vertrouwensband
Als op een kinderafdeling verpleegkundigen werken die direct zijn, weinig vaktaal gebruiken en geruststellend overkomen, krijgt de algehele zorg van ouders een hoog cijfer. Ouders willen graag het gevoel hebben dat zij een vertrouwensband hebben met de verpleging, zo blijkt uit het onderzoek.
 
Pijn
Ouders gaven aan dat zij het prettig vonden als verpleegkundigen helder en eerlijk communiceerden over behandelingen, onderzoeken en pijn. Afdelingen waar verpleegkundigen dergelijke informatie ook op papier aanboden aan ouders, scoorden het hoogst.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.