Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

OK's Jeroen Bosch deze week weer open

Het operatiecentrum op de locatie Carolus van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gaat waarschijnlijk donderdag weer open. De OK's zijn afgelopen vrijdag gesloten omdat het luchtbeheersingssysteem door de kou niet meer goed werkte.

Als gevolg van de winterse temperaturen was een luchtkoker van het luchbeheersingssysteem kapot gegaan, waardoor het systeem niet meer werkte. Vrijdag werd besloten alle OK's van de locatie Carolus te sluiten en de spoedeisende operaties te verplaatsen naar de locatie GrootZiekengasthuis.

Uitstel
De geplande operaties zijn uitgesteld. Afglopen weekend zijn de filters van het luchtbeheersingssysteem vervangen en zijn de ruimtes schoongemaakt. Er worden nu tests uitgevoerd om te bepalen of het operatiecentrum weer schoon is.

De uitslag van deze tests wordt woensdag verwacht. Op basis van deze uitslagen wordt bekeken of de operaties definitief weer kunnen worden hervat.

Het Brabants Dagblad meldt dat het ziekenhuis overweegt om een deel van de operaties die niet door ging door de sluiting, aanstaande zaterdag in te halen.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.