Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vak van verpleegkundige 'recessieproof'

Verpleegkundigen hebben een van de beste beroepen in deze tijden waarin de kredietcrisis regeert.
Vak van verpleegkundige 'recessieproof'

Dat stelt althans het nieuwsmagazine US News. Dat Amerikaanse tijdschrift ging op zoek naar carrière-opties met toekomst en hield daarbij rekening met vier criteria. Het moesten banen zijn die liefst zoveel mogelijk voldoening schenken, waar je zo weinig mogelijk opleiding voor nodig hebt, die het meeste aanzien bieden en het best betalen.

Nurse practitioners en PA's
Vanwege de vergrijzing liggen heel wat jobs in de medische hoek. Verpleegkundige is een van die beroepen die 'recessieproof' is. Dat geldt ook voor het vak van nurse practitioners, physician assistents, fysiotherapeuten en technici die kunnen omgaan met de medische apparatuur die steeds ingewikkelder wordt. In de lijst komen overigens ook kapsters, ambtenaren, schoolpsychologen en dierenartsen voor.

Het Nieuwsblad / US News
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

5 reacties

 • no-profile-image

  Anne

  ton: bedoel je de berichten over 'veel te veel negativiteit' en het glas dat half vol is of half leeg? Of al die zeurberichten daaronder?

 • no-profile-image

  Ria

  Dit geldt niet voor de thuiszorg in Nederland! Er komen bijna geen verpleegkundige indicaties binnen - en dus moeten we het toch echt met veel meer verpleegkundigen gaan doen. Als natuurlijk verloop niet voldoende helpt.... ik weet dat er al organisaties zijn waar verpleegkundigen ontslagen worden!

 • no-profile-image

  ton

  klik vooral us news aan en zie de reacties van onze collega's aldaar!

 • no-profile-image

  Ton

  waar je zo weinig mogelijk opleiding voor nodig hebt?????????????????????????

  (dat staat er letterlijk)

 • no-profile-image

  Martin

  Alles is betrekkelijk!

Of registreer je om te kunnen reageren.