Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Sensor tegen 'kwijtraken' apparatuur

Nieuwe draadloze sensornetwerken zorgen ervoor dat je verplaatsbare spullen in het ziekenhuis zoals infuuspompen en monitorapparatuur niet meer 'kwijtraakt'.
Sensor tegen 'kwijtraken' apparatuur

'Het kwijtraken van voorwerpen in ziekenhuizen is een serieus probleem,’ zegt Siebren de Vries, directeur van het ICT-bedrijf Chess. ‘De verpleegkundigen zoeken zich een ongeluk naar de spullen en daardoor worden vaak meer spullen aangeschaft dan nodig is.’ Met behulp van een draadloos sensornetwerk van het project Sensor Technology On Radio Modules (STORM) kan ieder item op elk moment worden opgespoord.

Infuuspompen
Het project ontwikkelt applicaties voor draadloze sensornetwerken, bestaande uit duizenden 'knopen' die draadloos communiceren met een centraal computernetwerk. De knopen bevatten een chip met een geheugen, een radio, een batterij en een antenne. Ze zijn te bevestigen op voorwerpen in een ziekenhuis die gemakkelijk zoek raken. Dit geldt voor infuuspompens, meetapparaten, monitorapparatuur en andere 'verplaatsbare' voorwerpen.

Medicijnkarretje te warm
De knopen bevatten sensoren van elk type. Met behulp van sensoren die de temperatuur meten, is bijvoorbeeld te controleren of een medicijnkarretje niet te warm wordt.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  shabnam

  Haha,

  Leuk om dit te lezen, het is idd een probleem...
  Wel een goede uitkomst mocht dit werken en in alle ziekenhuizen toegepast worden...

 • no-profile-image

  Marc Bisscheroux Chess.nl

  voor meer info hierover kunt u contact met mij opnemen.

 • no-profile-image

  riek

  Mijn broer heeft caverneuse malformatie.
  Graag zou ik weten wat dit is?

Of registreer je om te kunnen reageren.