Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Crocs-crisis lijkt mee te vallen

Het Amerikaanse onderdeel van de fabrikant van de Crocs is bijna falliet, maar in Nederland en België is de sandaal nog altijd populair.
Crocs-crisis lijkt mee te vallen

De opvallend gekleurde Crocs werden in de gezondheidszorg zeer gewaardeerd, maar waren ook regelmatig in opspraak. Zo werd de Croc verboden in Britse ziekenhuizen omdat de statische lading ervan storingen aan medische apparatuur zou veroorzaken.

Explosiegevaar
Ook verpleegkundigen in Oostenrijkse burgerziekenhuizen mochten de sandalen niet meer dragen. Daar sprak een directeur eveneens over storingen aan elektronische apparatuur en zelfs explosiegevaar door de sandalen.

Comfortabel
Crocs sandalen zijn gemaakt van een speciaal soort plastic. Zij geven hoog op van het draagcomfort, het lage gewicht en het feit dat ze kunnen worden gewassen in de wasmachine.

Hype
Crocs begon in 2002 met de verkoop van de opvallend gekleurde klompen. Door een flinke hype groeide het bedrijf erg snel en werden de kleurige klompjes in zo’n 128 landen verkocht. Vorig jaar liepen de verkopen ineens terug, met een verlies van 142 miljoen euro en een miljoenenschuld als gevolg. Toch valt het in de Benelux mee met de Croc-crisis, in Amsterdam en Brussel worden dit jaar nieuwe Crocs-winkels geopend.

het Parool
Door: redactie Nursing 

‘Crocs verstoren apparatuur niet’
‘Crocs verboden op OK’
Blog: 'Zusterschoeisel'

Redactie Nursing.nl

4 reacties

 • no-profile-image

  Piet Anders

  Check de WOCK SHOES. WOCK SHOES zijn speciale schoenen die gebruikt kunnen worden in de industrie en in de vrije tijd. Het combineert technische en therapeutische kenmerken, zoals het opvangen van schokken, spierontspanning van de benen, transpiratie, orthopedie en de vermindering van de statische energie.

  Bovendien zijn deze schoenen anti slip, anti bacterie en kunnen tot 90 graden gewassen worden en autoclaven tot 134 graden.

  De doelgroep voor deze schoenen zijn vrij breed te noemen: Ziekenhuizen, laboratoria, zorginstanties, cosmetische instanties en schoonheidssalonen.

  Ik heb 'm gekocht bij IMPORTUGA.NL

 • no-profile-image

  André van Dijk

  Het meest manonvriendelijke vrouwenschoeisel... Laat er nou eens alsjeblieft iets positiefs zijn aan de kredietcrisis: Het einde van de Crocs!

 • no-profile-image

  Daphne Groeneveld

  Volgens komt dit doordat de Crocs zo lang mee gaan, je kunt er een paar jaar best op lopen, dus iedereen die al een of twee paar Crocs heeft aangeschaft en daar een paar jaar mee doet, heeft niet meteen weer nieuwe Crocs nodig. En zo gaan de verkoopcijfers langzaamaan acheruit. Misschien hier nog niet in ernstige mate, maar dat zal wat later waarschijnlijk wel gaan gebeuren.

 • no-profile-image

  Daphne Groeneveld

  Volgens komt dit doordat de Crocs zo lang mee gaan, je kunt er een paar jaar best op lopen, dus iedereen die al een of twee paar Crocs heeft aangeschaft en daar een paar jaar mee doet, heeft niet meteen weer nieuwe Crocs nodig. En zo gaan de verkoopcijfers langzaamaan acheruit. Misschien hier nog niet in ernstige mate, maar dat zal wat later waarschijnlijk wel gaan gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.