Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gezocht: verpleegkundigen met beroepstrots

Beroepsorganisatie V&VN zoekt enthousiaste verpleegkundigen die Ambassadeur willen worden voor hun vak.
Gezocht: verpleegkundigen met beroepstrots

In Nederland werken zo'n 265.000 verpleegkundigen en verzorgenden. Zij doen dat, zo zegt V&VN, met grote inzet en toewijding, maar zijn niet allemaal even trots op hun vak. Om daar verandering in te brengen, zoekt V&VN verpleegkundigen en verzorgenden die hun enthousiasme voor hun beroep willen uitdragen door Ambassadeur voor hun vak te worden. 

40 Ambassadeurs gezocht 
De beroepsorganisatie V&VN is op zoek naar circa 40 verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en in instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, die allerlei activiteiten willen opzetten en uitvoeren. Voorbeelden zijn het geven van interviews, lezingen houden op middelbare scholen, workshops leiden op afdelingen, een column schrijven voor het personeelsblad, enzovoort. De Ambassadeurs krijgen hierbij begeleiding en scholing van V&VN.

Fixatievrije instellingen
Omdat een van de speerpunten in het beleid van V&VN het terugdringen van vrijheidsberperking is, hoopt de beroepsorganisatie ook Ambassadeurs te kunnen werven die werkzaam zijn in fixatievrije instellingen. Deze Ambassadeurs kunnen hun collega’s in andere instellingen alternatieven aanreiken en uitleggen hoe het anders kan.

Trots in de branding
Belangstellenden voor het werk van Ambassadeur kunnen bij V&VN kosteloos het boek 'Trots in de branding' aanvragen. Daarin geven eerdere Ambassadeurs een kijkje in de keuken. Verpleegkundigen die Ambassadeur worden of iemand kennen die geschikt kan zijn als Ambassadeur, kunnen zich eveneens via mail aanmelden. De contactpersonen staan op de site van V&VN.

V&VN
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

 • no-profile-image

  Alexandrien van der Burgt

  Beste mensen,
  Ik zag nu pas dit initiatief van jullie. Geweldig! Ik hoop dat er een aantal reacties op zijn gekomen. Misschien is het een idee om iets te combineren met verpleegkundigen die zich bij Beroepseer hebben ingeschreven. Hoor graag of jullie het een idee vinden om te kijken of we iets samen kunnen versterken.

  Hartelijke groet,
  Alexandrien van der Burgt (verpleegkundige)
  voorzitter/initiatiefnemer stichting Beroepseer

Of registreer je om te kunnen reageren.