Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Student HBO-V wint prestigieuze award

Leroy de Priester, student verpleegkunde aan Hogeschool Zeeland, is de winnaar van de prestigieuze ECHO Award. Dat meldt de Zeeuwsche Courant PZC.

Leroy richtte in 2007 de stichting Nurses on Tour op, inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende organisatie. De jury vond het bijzonder om te zien dat Leroy zijn competenties als verpleegkundestudent combineert met ondernemerschap om zijn maatschappelijke missie uit te voeren.

Summer course
De student ontving zijn prijs uit handen van minister Plasterk. Onderdeel van de prijs is dat hij op 22 juni voor 6 weken een summer course mag volgen aan the University of California in de Verenigde Staten. Leroy was speciaal voor de uitreiking een paar dagen overgekomen van zijn stage op de Molukken.

Allochtone studenten
De ECHO Awards werden voor de negende maal toegekend aan de Meest Excellente Allochtone Studenten in het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. Alle 15 genomineerden werden door de beschermheren van de ECHO Foundation, John Leerdam (Lid van de Tweede Kamer voor de PvdA ) en Mark Rutte (Fractievoorzitter van de VVD) gepresenteerd aan de aanwezigen op deze avond. 

PZC
Door: redactie Nursing 

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    Conrad28Lela

    Houses are expensive and not everyone is able to buy it. However, loan are created to help people in such cases.

Of registreer je om te kunnen reageren.