Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige in Gezondheidsraad

Verpleegkundige Marieke Schuurmans is benoemd in de Gezondheidsraad. Zij is voor zover bekend de eerste verpleegkundige in dit gerenommeerde overheidsorgaan. Schuurmans is ook voorzitter van de bestuurscommissie Wetenschap van V&VN.
Verpleegkundige in Gezondheidsraad

De Gezondheidsraad is een onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan en heeft als taak ministers en parlement te adviseren op het gebied van de volksgezondheid en het gezondheids(zorg)onderzoek. Bewindslieden vragen de Gezondheidsraad om advies om beleidsbeslissingen mee te kunnen onderbouwen. De Gezondheidsraad heeft daarnaast een signalerende functie en kan dan ook ongevraagd advies uitbrengen.

Koninklijk besluit
De Gezondheidsraad staat onder leiding van een voorzitter en twee vice-voorziters. Er zijn ongeveer 200 leden, allen afkomstig uit kringen van wetenschap en gezondheidszorg. De leden worden benoemd bij Koninklijk Besluit.  

Door: redactie Nursing
V&VN

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.