Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wederom ziekenhuispersoneel bedreigd

Twee jongens hebben een arts en verpleegkundige van het UMC St Radboud in Nijmegen bedreigd en beledigd.
Wederom ziekenhuispersoneel bedreigd

De arts en het verpleegkundige waren bezig het leven te redden van de man die de jongens met een scooter hadden aangereden. Dat meldt De Gelderlander.

Op de vlucht

De jongens van 18 en 19 schepten het 50-jarige slachtoffer toen zij op de vlucht waren voor de politie. De man is uiteindelijk overleden aan zijn verwondingen, weet De Gelderlander. De jongens werden ook voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Veroorzakers onrust
De politie hield de jongens in het UMC St Radboud continu onder toezicht. Een groep van twintig jongeren, onder wie familieleden, veroorzaakte onrust bij de ingang van de eerste hulp. Negen agenten hebben samen met de beveiliging van het ziekenhuis de groep buiten gehouden.

Vaker bedreigingen
Bedreigingen en intimidatie van zorgpersoneel is de laatste tijd vaker in het nieuws. Vorige week vond in het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom een incident plaats. Een familie zou het artsen en verpleegkundigen daar zo moeilijk hebben gemaakt, dat zij zich genoodzaakt voelden zinloze reanimatiepogingen bij een hartinfarctpatiënte voort te zetten. Het Lievensberg-ziekenhuis heeft inmiddels gezegd maatregelen te nemen, maar wat de maatregelen precies zijn, is niet bekend. Het ziekenhuis heeft geen aangifte gedaan tegen de familie.


De Gelderlander
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

15 reacties

 • no-profile-image

  Kaatje

  Ik vind het wel typisch dat nu de afkomst niet wordt vermeld. Zou dit betekenen dat het nu om autochtonen ging. Verder ben ik het helemaal met Marja eens.

 • no-profile-image

  Marja

  Ik schrik enorm van de reacties, op meerdere niveaus. Allereerst van de mensen die het personeel in de ziekenhuizen bedreigen. Blijkbaar denkt men, dat iets af te dwingen is als je je maar agressief genoeg opstelt. Hier moeten we duidelijk over zijn: dat kan niet!!. Vervolgens moet je daar maatregelen op nemen.
  Laten we hierbij verder kijken dan de neus lang is: Niet alleen in de zin van straf, die absoluut op zijn plaats is, maar ook gericht op gedragsverandering. Je hierbij realiserend dat dit een langdurig proces is en dat het heel veel moeite kost.
  Daarnaast schrik ik van de reacties van mensen, die dit alles koppelen aan afkomst en daarbij zulke uitspraken doen, dat mij dit een sterke associatie geeft met uitspraken (en later daden) die gedaan werden in het facistische Duitsland van rond 1939-1945 en waarvan men wereldwijd riep dat dat NOOIT meer mocht gebeuren.....
  Begrijp mij goed: ik verafschuw het gedrag dat mensen vertonen t.o.v. hulpverleners, van wie het ook komt(!!!), maar gebruik aub je verstand en onderscheidingsvermogen als je verdere uitlatingen doet, zeker als hulpverlener. Of maak je ook "onderscheid" in je dagelijkse patientenzorg?

 • no-profile-image

  Redactie Nursing

  De reacties van bezoekers op deze site zijn gepubliceerd buiten de redactie van Nursing om. Nursing is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze reacties. Ga respectvol met elkaar om! Reacties van lezers die anderen op enige wijze persoonlijk hinderen, bedreigen, beledigen of discrimineren worden direct verwijderd.

 • no-profile-image

  Xantippe

  Ach tegenwoordig mag je de afkomst
  van deze misbaksels niet eens meer
  melden..
  Lui die zomaar 20 (familie-)
  leden meekrijgen komen meestal
  wel uit bepaalde landen..
  Hoek van Holland was pech qua blank;
  merendeels Zuid-)0ost Amsterdam figuren..

 • no-profile-image

  Twan

  ah tis zonde.. en nu? WEER miscommunicatie? Dat het erop LIJKT dat er iemand bedreigd is, terwijl het personeel dat in eerste instantie zelf meemaakt? moet niet gekker worden..

 • no-profile-image

  lia

  Hoe kan dit allemaal! Waar was de politie op dit moment, zij hadden dit kunnen verkomen. Waar blijft de beschreming van het zh personeel! Zet deze mensen aub niet in,in de zorg om klusjes te doen. Deze doelgroep is niet weerbaar en door te weinig toezicht sta ik niet voor de gevolgen in.

 • no-profile-image

  willy

  Op de vlucht voor de politie, daarbij op een zebrapad iemand doodrijden. En als ze dan vervolgens naar het ziekenhuis gaan omdat ze zelf hulp nodig hebben vertonen ze zulk gedrag.
  Adriaan gaat er van uit dat het om allochtonen gaat, maar dat kan ik niet uit het bericht opmaken.
  Als dit niet zo is, en het "gewone" Nederlanders zijn, mogen ze voor mij voor jaaaaaren de cel in en bij wijze van arbeidstherapie de leuke klusjes opknappen in een verpleeg- of ziekenhuis.
  En als het wel allochtonen zijn: de grens over en er nooit meer in.
  Dit is écht achterlijk gedrag, kan ik ontzettend boos over worden!!!!!

 • no-profile-image

  willy

  Op de vlucht voor de politie, daarbij op een zebrapad iemand doodrijden. En als ze dan vervolgens naar het ziekenhuis gaan omdat ze zelf hulp nodig hebben vertonen ze zulk gedrag.
  Adriaan gaat er van uit dat het om allochtonen gaat, maar dat kan ik niet uit het bericht opmaken.
  Als dit niet zo is, en het "gewone" Nederlanders zijn, mogen ze voor mij voor jaaaaaren de cel in en bij wijze van arbeidstherapie de leuke klusjes opknappen in een verpleeg- of ziekenhuis.
  En als het wel allochtonen zijn: de grens over en er nooit meer in.
  Dit is écht achterlijk gedrag, kan ik ontzettend boos over worden!!!!!

 • no-profile-image

  Adriaan

  Schande, optreden tegen dit soort lieden, het dreigt een terreur te worden van een minderheidsgroep. Punt van aandacht is ook in inburgeringscursussen duidelijk aandacht aan besteden. Beveiliging in ziekenhuizen uitbreiden schept werkgelegenheid.

 • no-profile-image

  lydia

  Als het ziekenhuis geen aangifte doet, wil nog niet zeggen dat de bedreigde personen geen aangifte kunnen doen. Ook de OR kan ingeschakeld worden, evenals vakbonden, als het ziekenhuis dit soort incidenten laat liggen.

 • no-profile-image

  lydia

  Als het ziekenhuis geen aangifte doet, wil nog niet zeggen dat de bedreigde personen geen aangifte kunnen doen. Ook de OR kan ingeschakeld worden, evenals vakbonden, als het ziekenhuis dit soort incidenten laat liggen.

 • no-profile-image

  lydia

  Als het ziekenhuis geen aangifte doet, wil nog niet zeggen dat de bedreigde personen geen aangifte kunnen doen. Ook de OR kan ingeschakeld worden, evenals vakbonden, als het ziekenhuis dit soort incidenten laat liggen.

 • no-profile-image

  Dieuwerke

  Van je eigen directie moet je het maar hebben, fijn zo'n baas. Ook bang zeker?
  Maar ja... het ergste is natuurlijk dat dit soort incidenten 'gewoon goed' (c.q. kwaad) lijkt te worden.

 • no-profile-image

  ank

  vooral geen aanklacht indienen, blijven pappen en nathouden zo komen we er wel!

 • no-profile-image

  Cees van Zitteren

  Afschuwelijk dat zoiets gebeurt. Zo is dus onze samenleving! Afschuwelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.