Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Schadevergoeding voor Lucia de Berk

Lucia de Berk en het Openbaar Ministerie (OM) zijn het eens geworden over de schadevergoeding die de verpleegkundige krijgt omdat ze 6,5 jaar onterecht in de gevangenis heeft gezeten.
Schadevergoeding voor Lucia de Berk

Het OM en De Berks advocaat Stijn Franken hebben dat vrijdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving van Omroep West. Hoeveel geld de verpleegkundige krijgt, maken de partijen niet bekend. De Berk ontving eerder al een ontslagvergoeding van 45.000 euro van het Haga Ziekenhuis.

Vrijspraak
Het gerechtshof in Arnhem sprak de 48-jarige Haagse verpleegkundige op 14 april vrij van zeven moorden en drie pogingen tot moord op ziekenhuispatiënten. Haar eerdere veroordelingen waren gebaseerd op ondeugdelijk bewijs, aldus het hof. Lucia heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Door de vrijspraak werd zij volledig gerehabiliteerd, maar zat wel zes jaar onschuldig achter de tralies.


Door: redactie Nursing

Eerder in het nieuws
'Onderzoek naar dwaling in zaak Lucia noodzakelijk'
Verhaal Lucia de Berk wordt verfilmd

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Hero

  Als die schadevergoeding nu eens betaald wordt, niet door het Openbaar Ministerie, maar door al die officieren van justitie en rechters die zo afgedwaald zijn en grote fouten hebben gemaakt.

 • no-profile-image

  XM

  Het maakt niet uit hoeveel geld Lucia krijgt. Het gaat hier om een collega wiens leven compleet geruïneerd is. Er is geen geldbedrag wat dat goed kan maken! Stel je eens voor wat je meemaakt als je in Lucia's schoenen staat.....

 • no-profile-image

  ursula

  Ik vraag me af om wat voor bedrag het zou gaan in zo'n zaak? Zou het in de miljoenen lopen?

Of registreer je om te kunnen reageren.