Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ab Klink: 'Zelfstandigen ook AWBZ-contractant'

Demissionair minister Klink heeft toegezegd dat hij het contracteren van zorg in natura door zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de AWBZ mogelijk wil maken. Dit deed hij op 15 april tijdens het overleg over arbeidsmarktbeleid met de Vaste Kamercommissie van VWS.
Ab Klink: 'Zelfstandigen ook AWBZ-contractant'

De intentie is om dit in 2012 gerealiseerd te hebben. Binnenkort geeft de minister aan hoe hij dit in werking zet. Zo wil hij met de betrokken partijen, waaronder V&VN en V&VN Zelfstandigen, overleggen over onder meer kwaliteitseisen en continuïteit van zorg.

Vergrijzing opvangen
Lex Tabak van V&VN Zelfstandigen is blij met de toezegging: 'De minister heeft zich duidelijk uitgesproken ten faveure van de zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg. De Kamerfracties steunen de urgentie van onze problematiek en het ministerie van VWS stelt zich pro-actief op. We worden gezien als een groep die onderdeel moet gaan uitmaken van de enorme poel aan zorgverleners, die nodig is om de vergrijzing op te vangen. Daar moet regelgeving voor aangepast worden en de minister is daartoe bereid.'

Bron; V&VN
Door: redactie Nursing

Meer nieuws over ZZP op nursing.nl

Wil je nog meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  annemie delissen

  Als Zelfstandig Verpleegkundige zit ik te poppelen om die zorg in natura te kunnen leveren en dan ook nog eens te kunnen factureren! Eindelijk wordt er geluisterd en kunnen we onze lol nog meer op! Natura was voor mij nog 'liefdadigheid en vriendendienst', soms tot ergenis! Maar goed...... laat komen liever vandaag dan morgen en we gaan de 'vergrijzing'eens gauw enthousiast helpen!Dan alle ZZP-ers..... verzamelen, o, wat blijft de 'ZORG' onwijs leuk!Allemaal enthousiaste mensen die hun client als nr. 1 hebben! En demissionair minister Klink, wil ik wel als eerste client met AWBZ zorg in Natura!(want demissionair kan misschien ook nog een diagnose worden!)

 • no-profile-image

  Redactie Nursing

  Je kunt je abonneren op het blad Nursing (is niet gratis) en op de gratis digitale nieuwsbrief. Ga voor meer informatie naar: http://www.nursing.nl/abonneren.

 • no-profile-image

  Lidy Leliveld

  ik hoop dat dit vooruitzicht ook doorgaat. ik zou mij graag willen abboneren op nursing.

 • no-profile-image

  joke de wilde

  Ik heb een mail gehad van mijn keurmerk dat ik mij gratis kan aboneren op nurcing is dat zo?
  Met vriendelijke groet: Joke de wilde.

 • no-profile-image

  Romana Refos

  Wat een goed vooruitzicht!!!

 • no-profile-image

  Rika Hak

  ja ik wil mij graag aboneren op nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.