Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Stemhulp complementaire zorg

Wie benieuwd is naar de standpunten van partijen met betrekking tot complementaire zorg, kan terecht op een speciale 'stemhulp'.
Stemhulp complementaire zorg

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland (KVHN) heeft aan de hand van gestelde vragen en verkiezingsprogramma’s de ideeën over alternatieve en complementaire gezondheidszorg (CAM) van de politieke partijen in kaart gebracht.

Meer onderzoek
De KVHN heeft de partijen een drietal vragen voorgelegd en de verkiezingsprogramma’s bestudeerd. Zonder een stemadvies te willen geven, tonen de uitkomsten in de stemwijzer dat homeopathie het best gebaat is met een stem aan de partijen GroenLinks, PvdA, PvdD en in mindere mate aan D66. De SP en SGP verwachten  geen heil van CAM. Geen standpunten over complementaire zorg hebben VVD en PVV.  Vrijwel alle politieke partijen benadrukken de behoefte aan meer onderzoek.

Populair
Ondanks de groeiende populariteit en de vele Nederlanders die baat hebben bij een bezoek aan een homeopaat of natuurgeneeskunde  werkt de politiek niet altijd mee. Volgens cijfers van het CBS bezoeken ruim één miljoen Nederlanders jaarlijks een alternatieve hulpverlener.

Medicalfacts
Door: redactie Nursing

Meer weten over complementaire zorg? Bekijk het Nursing-dossier!

Redactie Nursing.nl

3 reacties

 • no-profile-image

  thinkelbell

  ALs je het Nursingdossier gaat raadplegen, kom je niet erg ver. Sorry hoor maar het zo conservatief ingesteld!

 • no-profile-image

  thinkelbell

  Hulde Madeleine, want ze verdienen het !

  (die politiek draait wel bij)

 • no-profile-image

  Madeleine

  Sinds 29 mei is er zelfs een nieuw expertise- en dienstencentrum voor complementaire zorg in de zorg: Kicozo - het Kennisinstituut Complementaire Zorg.
  Doel is het verzamelen en delen van expertise, bevorderen van onderzoek en overleg met beleidsmaker en politiek om complementaire zorg de plaats te geven die het verdient.

Of registreer je om te kunnen reageren.