Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Eerste actie cao VVT is goed verlopen'

De eerste actie voor een betere cao VVT is wat Abvakabo FNV betreft succesvol verlopen. Dit stelt Said Moridi, woordvoerder van de vakbond op website Zorgvisie.
‘Eerste actie cao VVT is goed verlopen'

Werknemers van verpleeghuis Tamarinde in Utrecht voerde afgelopen dinsdag voor het eerst actie voor een nieuwe cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Abvakabo FNV bood de bestuursvoorzitter van Aveant daarbij een ultimatum aan. Daarnaast werden enkele ludieke acties uitgevoerd. Zo kreeg Mulder een ‘eistaart’ aangeboden en hingen de medewerkers een groot spandoek op met de opdruk: ‘400.000 medewerkers in de zorg laten vallen?’.

Administratieve obstructie
Volgens Moridi verloopt het ultimatum over tien dagen. Daarna volgen nieuwe acties. Dat kunnen ludieke acties zijn, maar ook hardere acties als administratieve obstructie. Belangrijk voor de vakbonden is in ieder geval dat patiënten en cliënten geen hinder ondervinden van de acties.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing | Volg ons ook op twitter!

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie over je vak? Word nu abonnee van Nursing.   

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.