Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Buurtzorg breidt uit naar Zweden

Het concept Buurtzorg start 1 december in Zweden. Een Nederlands-Zweedse verpleegkundige en 2 Zweedse collega’s gaan als eerste team aan de slag in het plaatsje Balsta, boven Stockholm.
Buurtzorg breidt uit naar Zweden

De Zweedse Buurtzorg-variant heet Grannvard Sverige. Als het concept aanslaat, mag het team zelf nieuwe collega’s aannemen. Buurtzorg kent namelijk geen leidinggevenden en geen afdeling Human Resources. In kleine, autonome teams regelen de verpleegkundigen en ziekenverzorgenden bijna alles zelf. Ook organisatorische zaken zoals planningen en administratie.

Belangstelling
Ook de Verenigde Staten, België en Japan toonden belangstelling voor de werkwijze van Buurtzorg. Directeur Jos de Blok hield lezingen in deze landen en is momenteel in gesprek met de AARP, de Amerikaanse ouderenbond met 37 miljoen leden.

Beste werkgever
In Nederland valt de aanpak van Buurtzorg in de smaak bij werknemers. In september won Buurtzorg de titel Beste Werkgever 2011 in het tevredenheidsonderzoek van Effectory.

P&O Actueel
Door: redactie Nursing


Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do's en don'ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière...

NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.