Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen tekenen petitie voor behoud ORT

Verpleegkundigen en andere werknemers van een UMC zijn een petitieactie gestart voor het behoud van de ORT. De petitie is inmiddels bijna 3000 keer ondertekend.
Verpleegkundigen tekenen petitie voor behoud ORT

De handtekeningenactie is opgezet na de eerste onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC. Daar maakte werkgeversorganisatie NFU bekend de bedrijfsvoering en inzet van medewerkers te willen flexibiliseren. Dit heeft gevolgen voor overwerk, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten en onregelmatige diensten (ORT). Ook heeft de NFU aangegeven in 2011 geen mogelijkheid te zien om de lonen verder te verhogen. 

Onregelmatige diensten
Aan de hand van de petitie 'Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra' willen de betrokkenen laten weten dat onregelmatig werken gecompenseerd moet worden. ‘Onregelmatige diensten draaien is fysiek enorm belastend en komt de gezondheid van de medewerkers niet ten goede.’

Op 21 maart wordt het overleg voor een nieuwe cao UMC voortgezet.


MedicalFacts / NFU
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

66 reacties

 • no-profile-image

  Lotty Harpman

  Het is vanzelfsprekend dat onregelmatig werken extra beloond moet worden. Een kamerlid krijgt een behoorlijk salaris voor onregelmatig werken. Werkers in de zorg moeten het doen met een karig loontje. Daar hoort een behoorlijke betaling tegenover te staan. Is werken in de zorg minder belangrijk dan werk voor de 2de kamer?????

 • no-profile-image

  Harry

  Als ze dit werkelijk doorzetten dan kan ik mijn hypotheek niet meer op brengen, want de ort is een vast percentage geweest bij het verkrijgen van de hypotheek. Ik werk nl. week op week af in de nachtdiensten en heb hier door geen 100% contract.

 • no-profile-image

  André

  De zorg zal leeglopen voor de autochtone verpleegkundigen maar de werkgevers zullen wel in grote getale ze uit Oost europa en de Filipijnen halen, lekker goedkoop.

  En zo gaan we letterlijk met de zorg naar de Filistijnen!

 • no-profile-image

  CJ Heijmans

  (GGZ verpleegkundige) Onvoorstelbaar dat ze dit bedenken. Van een salaris zonder ort valt nauwelijks te leven.Er is een pers.tekort op komst en men verlaagt het salaris fors, wat is de visie hierachter werkgevers?! Tegenover het ongemak van onregelm.werken mag/moet een fatsoenlijke vergoeding staan, 24 uurs werk kost geld.Als dit doorgaat stop ik met werken in de zorg en ga ik een andere opleiding volgen,is geen moeilijke keus, ben ik tenminste s'avonds/s'nachts thuis bij mijn gezin.

 • no-profile-image

  D. Boshoven

  Als we geen ort meer krijgen wordt een baan in de gezondheidszorg wel een slecht betaalde baan.

 • no-profile-image

  Remy

  Jeetje, dit had ik dus nooit verwacht, ORT eraf, dat kan je gewoonweg niet menen! Zoals ik inderdaad bij anderen ook lees, de zorg heeft echt geen super salaris zonder ORT, met ORT is het nog te redden, daarom mag dit er absoluut niet af!

 • no-profile-image

  Gerdien

  DIT KAN GEWOON NIET WAAR ZIJN !

  Het bais salaris in de gezondheidszorg is al niet een vetpot, en dan ook nog de ORT eraf? Ik kan niet vatten dat ons dit wordt aangedaan,wij , die met mensen omgaan, onder hoge druk werken en altijd correct moeten blijven en geen fouten mogen maken. Er wordt van ons het nodige verwacht, en wij kunnen dat ook, maar ga niet korten op ORT. AFBLIJVEN !!!

 • no-profile-image

  Richard

  De zorg gaat totaal ten onder...
  En je zult de ontevredenheid terug zien! Mensen gaan was anders doen, en het ziekteverzuim en de ontevredenheid zal explosief stijgen. Dit slaat nergens op. Het is al een vet onder betaalde baan! Ik werk er ruim 20 jaar in, voor mij is het een roeping maar het houdt ergens op. "Liefdewerk Oud Papier" kan ik ook elders doen.

 • no-profile-image

  heleen

  Volgens mij is het afschaffen van de ORT een 1 april grap

 • no-profile-image

  walter trum

  ik werk al 37 jaar in de gezondheidszorg, hoe vaak zijn we al "gepakt". verpleegkundige zijn een makkelijk doelwit, m.a.w. vrachtwagenchauffeurs leggen belangrijke snelwegen lam, managers verdienen tonnen over de ruggen van ons, als er toch bezuinigt moet worden, de helft van vergadertechneuten moeten weg, die hebben geen bijdrage, maar eerder wanbeleid doorvoeren, als het zo is dat de ort eraf gaat, dan ga ik nog liever in een fabriek werken, en stop ik er mee.

 • no-profile-image

  Hilde

  Als ze weer zulke onzalige plannen bedenken, medisch specialisten (over de ruggen van verpleegkundigen en verzorgenden) nog tonnen kunnen verdienen dan roep ik verpleegkundig Nederland op om net als de finse verpleegkundigen massaal ontslag te nemen en voor zichzelf te gaan beginnen. We moeten zelf ons salaris gaan bepalen en niet de werkgever. Als verpleegkundigen massaal met ontslag gaan, dan kunnen ze niet anders. Lijkt mij een goede actie en ik doe hier zeker aan mee. Ben de zorg met hun denigrerende manier zoals ze met verpleegkundigen omgaan meer dan zat. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en ik ga in een museum ofzo werken en keer de zorg helemaal de rug toe!

 • no-profile-image

  Janny Verhage

  In het intervieuw met minister Schippers in het programma van RTLZ (16 maart 2011 Rutte's rapport) heeft de minister gezegd: (ik citeer) "Wat wij wel hebben geregeld is dat in de gezondheidszorg de lonen mee mogen stijgen met de lonen in de markt,dus in ieder geval qua loon wordt het steeds aantrekkelijker om in de gezondheidszorg te werken." !!!! En nu lees ik op deze site: Ook heeft het NFU aangegeven in 2011 geen mogelijkheid te zien om de lonen te verhogen.!!!!
  Na twee jaar werken in de gezondheidszorg is het mij duidelijke geworden dat er heel veel zaken niet kloppen en dit werd in het bovengenoemd intervieuw met de minister bevestigd door haar volgende eloquente uitspraak:"Nou,we hebben allemaal prijzen afgesproken die weinig te maken hebben met wat er echt gebeurt. Vaak weten we niet eens wat iets echt kost."
  Maar, zoals de in het begin van het intervieuw wordt gezegd: De minister gaat voorvarend te werk, er mag weer worden gerookt in de kleine kroegen".
  Verder lees ik bijvoorbeeld in het Elsevier van 13 juli 2010. Zelfstandige medisch specialisten verdienen nu nog 400.000 tot 500.000 per jaar, straks mag dit niet hoger liggen dan 285.000 per jaar. Deze verdienden vorig jaar 700 miljoen meer dan de 2 miljard die was begroot. De miljoenenoverschrijding zou komen door een fout in het declaratiesysteem dat inging in 2008. Specialisten krijgen nu per handeling een vaste vergoeding, ook al zijn ze soms niet of nauwelijks betrokken bij de behandeling van een patient. Zo zijn microbiologen en anesthesisten onbedoeld tonnen meer gaan verdienen.
  Oh ja, en laat diegene die de ORT toeslag zou willen afschaffen eens een maand op een afdeling Interne Geneeskunde meedraaien, dan piept hij of zij wel anders.

 • no-profile-image

  A.van Dam

  Het is niet alleen de ORT die men van ons af wil nemen. Maar ook het pensioenfonds ABP wil men overhevelen naar Zorg en Welzijn. Het zo niets kosten Van de ABVOKABO begreep ik dat het ons wel degelijk geld gaat kosten als we over gaan. We worden dus 2 x gepkat.

 • no-profile-image

  esther

  Laat Den-Haag zelf maar es gaan wandelen in de zorg bovendien lopen we in de zorg nog gevaar ook om ziek te worden als je nachtdiensten draait dus gevarentoeslag lijkt me beter.
  Hoe het ook zij bij ons op het werk is de onrust groot in Godsnaam Den-Haag wake up en laat de ORT bestaan wil je nog goede zorg kunnen behouden!

 • no-profile-image

  Arielle van Wensen

  Ik wil mijn ort graag behouden!!

 • no-profile-image

  G.H. Tebbenhof

  Laat een ander dan maar het werk doen!

 • no-profile-image

  P.J. Nusteleijn

  Ik heb nog meegemaakt dat je op een zondag 100% ORT kreeg. Voor de zaterdag 50%. Ik schaam me voor die mensen die het voorstel bedenken. Schaam mij diep voor de mensen die een voorstel/plan voor verlaging/afschaffing van de ORT uitspreken. Groet!

 • no-profile-image

  Fia Kuijpers

  Als het basis salaris dan gelijk komt met het salaris met ORT dan maakt het me niet uit. Maar dat zullen ze wel niet doen. Het is dus een irrieel voorstel

 • no-profile-image

  anouk

  Hoi allemaal,

  ik sluit me volledig aan bij al jullie reacties. de zorg zal de komende jaren alleen maar gaan groeien. de vraag zal alleen maar toenemen, daarnaast wordt de zorg, de ziektebeelden en ingrepen steeds gecompliceerder. Er zal dus meer vraag komen naar de universitaire centra omdat daar deze zorg geleverd kan worden. Wanneer deze zorg van hoge kwaliteit moet zijn betekend dat er meer verantwoording is voor het personeel en dus voor ons. Daar hoor je ook naar betaald te worden. Het moet juist aantrekkelijk zijn om in de zorg te komen werken ipv een carriere switch te overwegen zoals bijvoorbeeld susanna!

 • no-profile-image

  Annet

  Dan zoek ik me een baan van 9 tot 5!!!! en mag het bestuur zelf voor de patienten gaan zorgen !!! En dan vooral veel laat, nacht en weekend diensten!!!

  Suc 6 ermee!!!

 • no-profile-image

  susanna

  Heb net het een en ander doorgelezen over dit onderwerp. Ben net klaar met mijn opleiding, maar als dit doorzet ga ik een andere opleiding volgen voor mijn toekomst.
  Nu ben ik nog jong en heb ik daar nog kansen toe, echter zal ik het dan natuurlijk wel missen dit is mijn ding.

 • no-profile-image

  elly

  Wie wil er dan nog onregelmatige diensten werken??
  Wie wil er dan uberhaupt nog in de zorg werken als het basis salaris niet drastisch omhoog gaat?

 • no-profile-image

  Rianne

  ORT eraf, dan ben ik bang voor grote tekorten. Voor mijn gezin is het een stuk gezelliger wanneer ik 's avonds thuis ben. Maar door de ort is mijn salaris de moeite waard en blijft het aantrekkelijk om ook avond en nachtdiensten te draaien. Ik ga er 25 % op achteruit zonder ort en dat betekent dat ik meer zou moeten werken. Weg gezinsleven!
  Dit zal vast voor meer mensen gelden.
  Ik ben dus tegen!!!

 • no-profile-image

  b.a.schuiteboer

  Na 36 jaren zeer gemotiveerd in de zorg te hebben gewerkt,heb ik nog op geen enkel weekend iemand van het bestuur of andere bureau functie mogen ontmoeten.Hoezo 24 uurs economie????
  Er is geen enkele zondag waarop er vergaderd wordt,noch dat er een polikliniek, op de avond open is.
  geen enkel weekend wordt er door een secretaresse gewerkt,het is eerder andersom: wij kunnen dat werk erbij doen!
  Er wordt verwacht dat wij ons werk in avond en nacht uren met minder mensen doen als overdag.
  Wat er nu gebeurt is geen stabiliteit in het loon wat te begrijpen is in deze tijd,maar een loonsverlaging die voor velen van ons over de 10% kan uitpakken.
  Dit beroep wat ik nog steeds een fantastisch mooi vak vind wordt totaal onaantrekkelijk voor jonge mensen.

 • no-profile-image

  jantje paasman

  Om inzicht te krijgen in de mogelijke gevolgen van het afschaffen of beperken van de ORT heeft de SP Zeist aan medewerkers in de zorg gevraagd wat zij er van vinden. We vroegen hen onderstaande enquete in te vullen

  Als de Ort wordt afgeschaft dan;

  1) Stop ik met het draaien van onregelmatige diensten
  2) Kom ik in financiële problemen
  3) Overweeg ik een ander vak te kiezen
  4) Blijf ik werken in de zorg
  5) Anders, graag toelichten

  Na een eerste) bestudering van de stemmen bleek dat 33 procent van de verpleegkundigen bij het afschaffen van de ORT geen onregelmatigheidsdiensten wil gaan draaien en dat eenzelfde percentage dan buiten de zorg werk wil gaan zoeken
  Omdat ook bij de onderhandelingen over de GGZ cao dit ter sprake komt is daar een soortgelijke petitie voor http://petities.nl/petitie/behoud-van-onregelmatigheidstoeslag-in-de-geestelijke-gezondheidszorg.
  De SP Zeist roept betrokkenen op om de vakbondsacties te ondersteunen en deze petities te tekenen.

  * Een greep uit de reacties tot nu toe: Anja schreef “het salaris in de academische ziekenhuizen is al hoger dan in de perifere ziekenhuizen. en terecht omdat de werknemer daar meer bevoegdheden heeft.
  Als de ort eruit gaat zal toch echt het uurloon omhoog moeten. in de wan diensten is de verantwoordelijkheid groter. Het zullen dan pittige sollicitatie gesprekken worden. Juist de wan diensten maken het werken in de zorg aantrekkelijk en dan niet alleen vanwege de ort maar ook in combinatie met kinderopvang “

  * Tobi schreef “Ipv bezuinigen op zorgvragers en zorgverleners kan er bezuinigd worden op topsalarissen/bonussen en wachtgeld regelingen“

  * De enquete zelf kunt u hier volgen en desgewenst invullen Enquete_zorgmedewerkers_afschaffing_ort_24_uurs_zorg
  * Lees meer over dit onderwerp op onderstaande sites Overleg-leden-over-CAO-UMC
  en behoud_onregelmatigheidstoeslag_zorg.
  Uiteraard zijn verpleegkundigen van hartte uitgenodigd om ook deze enquette in te vullen http://korelatie.hyves.nl/polls/8480121/Enquete_zorgmedewerkers_afschaffing_ort_24_uurs_zorg/

 • no-profile-image

  tineke

  werken in de zorg wordt wel erg onaantrekkelijk als de ORT zo geminimaliseerd wordt. En er zijn al zo weinig "handen aan het bed".
  dat worden er dus alleen maar minder!! jammer want het blijft een heerlijk beroep

 • no-profile-image

  Marja

  Zulke onzinnige beslissingen kunnen alleen maar van mensen komen die zelf regelmatig werk - en (waarschijnlijk) erg weinig te doen hebben. Misschien een baan in de zorg aanbieden??? :-)

 • no-profile-image

  Martin

  We hebben dit ook wel een beetje aan ons zelf te wijten. We zijn de grootste groep in de gezondheidszorg, dus een bezuiniging op ons werkt het verst door en dat hebben we al een paar keer laten gebeuren. We zijn namelijk ook erg slecht geoprganiseerd en voor zover we dat zijn ook daarin verdeeld over de verschillende vakbonden, die zich ook in de luren laten leggen door de werkgevers. Ach ja...zo'n grote achterban hebben ze toch niet.
  We organiseren ons als beroepsgroep dus niet en zijn dan nu verbaasd dat we aangepakt worden. Dat vind ik vreemd. Het is toch al jaren zo dat we onderbetaald worden voor het werk dat we doen. Maar dat mag allemaal. Ik kan me wel voorstellen dat die werkgevers denken dat er nog meer te halen valt bij ons. Dat dat een hele slechte zaak is voor de beroepsgroep en de gezondheidszorg, lijkt me duidelijk. Geen afschaffing of korting van de ORT en ook niet de afschaffing ervan als wisselgeld voor een andere maatregel gebruiken. Behoud van ORT en verbetering van de arbeidsvoorwaarden en beloning. Het is aan onszelf om ons te organiseren. Teken de petitie en meld je aan bij een vakbond, zodat die ook gesteund wordt om meer en harder voor ons te werken, want ook dat kan beter!

 • no-profile-image

  Willie

  Jammer dat er zoveel reactie's komen puur alleen vanuit: "wat merk ik ervan in mijn portemonnee als de toeslag minder wordt".

  TOD/ORT is een toeslag voor werken op inconveniënte uren: tot 'savonds laat (23 uur of soms later) superactief zijn en dan mag je proberen om even later 'rustig te gaan slapen'... hoeveel mensen klagen niet dat ze na een avondvergadering slecht in slaap komen....en dat is een 'zittende bezigheid!
  TOD/ORT is een vergoeding voor het omdraaien van je biologische klok tijdens de nachtdienst(en).
  Het is een beloning voor het werken tijdens feestdagen en alle zondagen dat de rest van Nederland leuke dingen kan doen.
  Beste collega's die werken op inconveniënte uren daar moeten we de werkgevers op wijzen: willen ze 24uurs zorg blijven leveren dan kost het geld voor de ORT/TOD-uren. En willen ze/we een goed gevuld dienstrooster dan in de volgende CAO geen wijzigingen in deze TOD/ORTuren.

 • no-profile-image

  trudi

  waar blijft de solidariteit van de gehele gezondheidszorg nu alleen academische straks de rest omdat de buren het ook doen
  maakt niet uit waar men werkt bejaardenhuis, alg ziekenhuis, verpleeghuis, Psychatrie enz.
  de ort maakt dat er nog wat mannen die een gezin moeten onderhouden in de zorg werken.
  Wij moeten nu een met zijn alle een vuist laten zien en niet langer met ons laten sollen.
  Ik ben bang dat er straks niemand meer in de zorg wil werken.En als het afgeschaft word moeten we ook maar s nachts gaan vergaderen.
  Misschien moeten wij het ook eens over de marktwerking gaan hebben meer productie meer salaris

 • no-profile-image

  john smithuis

  De ort moet voor een groot deel wel ons salaris maken, als deze komt te vervallen, wie komt er dan na de kantoor uren nog aan het bed. En wie doet dan het licht uit? Niemand wil dan toch de verpleging meer in, het zijn er al zo weinig. Een hele slechte ontwikkeling. Dit mag geen doorgang vinden. Deze vergoeding staat ergens voor, het is niet gewoon om in de 7x 24u zorg, te werken.

 • no-profile-image

  Emiel

  Ga misschien toch maar eens naar iets anders uitkijken?

 • no-profile-image

  Jan

  Wie heeft dit verzonnen!!!! Het is een regelrechte salarisverlaging.
  Hypotheken worden afgesloten waarbij de ORT wordt meegeteld. Als dat wegvalt, hoe moet je dan finacieel rondkomen?
  De waardering voor het vak valt weg. Keihard werken voor te weinig geld straks. Ik ben niet voor staken, maar zo kan het niet anders. Straks als wij ouder zijn is er niemand meer om ons te verzorgen.
  Het imago van werken in de gezondheidszorg wordt zo alleen maar minder. En we hebben zo'n mooi vak.....

 • no-profile-image

  Imelda

  Vind het schandalig hoe er met de verpleegkundige om wordt gegaan! De zorg wordt als maar slechter, als nu ook nog de ORT eraf wordt gehaald dan gaan naar mijn idee heel veel verpleegkundige zich om laten scholen! Erg jammer, want het is zo'n mooi vak!

 • no-profile-image

  Ton

  hier helpt maar 1 ding: platgooien.

 • no-profile-image

  Yvonne S

  Nog meer bezuinigen, waar gaat dit allemaal naar toe.
  Ben het eens dat wij wat eraan moeten doen. Ik doe wel mee.

 • no-profile-image

  rschouten

  indien dit door gaat is dat het begin van het eind voor alle takken in de gezonheidszorg.

 • no-profile-image

  R. van de Geest

  Dus verpleegkundigen en andere medewerkers in de zorg!
  Verenig! en onderteken deze petitie!

 • no-profile-image

  greetje

  De tijden van alleen liefdadigheid zijn voorbij. We doen ons best om veel energie in ons mooie beroep te steken. Er wordt verwacht dat we scholing volgen, kwaliteit leveren en op de hoogte zijn van beroepsontwikkelingen. Het lijkt mij, willen we de mensen gemotiveerd te houden voor het vak, niet meer dan logisch om ze ook in de onregelmatigheid te belonen. Het is een gebrek aan lange termijn denken om de ORT af te schaffen. Door de toekomsige vergrijzing zijn we vele handen extra aan het bed nodig.

 • no-profile-image

  dirk pronk

  ORT is zooo belangrijk - het zijn de krenten in de pap -zonder ORT zou je ander werk gaan zoeken

 • no-profile-image

  carla

  Dus wij mogen straks “blij” zijn dat we een stukje worst toegeworpen krijgen als we ons ‘s nachts op de werkvloer begeven? De werkvloer van de werkgever? Plus dat alle onregelmatigheidstoeslagen van avond, weekend en feestdagen verdwijnen? Zal toch wel zeker niet? Ik ga me maar eens op de poli begeven dan: alle weekenden vrij en alleen van ma-vrij, 9-17. Een schande! Subsidies worden vergeven aan allerhande oenen van dit land die zo gehaaid zijn om miljoenen belastinggeld achterover te drukken. En de verpleging? Die kan barsten. Denk aan de patiënten die het straks met nog minder handen aan het bed moeten doen. We gaan toch zeker niet voor een appel, een ei en een plakje worst aan het bed staan?

 • no-profile-image

  Fred

  dit zorgt voor leegloop

 • no-profile-image

  R Schouten

  Het is al raar dat er een verschil in cao's is tussen de periferieziekenhuizen en universitaire ziekenhuizen.
  Als werknemer doe je toch het zelfde werk? Patiëntenzorg!

 • no-profile-image

  mager g

  moeten de krenten uit de pap worden gehaald?
  zo,n vet pot is het salaris niet van een verpleegkundige

 • no-profile-image

  edith kielder

  extra bezuiniging op het loon ,wordt veel van je verwacht maar er staat weinig tegenover.
  de tyd van liefdadigheid is voorbij.

 • no-profile-image

  dori

  meer eisen wat betreft kwaliteitsverbetering etc en vervolgens ort afschaffen???? willen ze de tekorten in de zorg verhelpen dan stimuleert dit niet echt. schandalig vind ik het.

 • no-profile-image

  Yvonne

  Denken ze dat er al niet genoeg beknibbeld wordt op de zorg.
  We moeten al inleveren op de tijd die we aan de mensen c.q. de zorg mogen besteden, juist dat wat onze roeping is. Dan moeten we vaak op komen draven voor bv 20 uurtjes werken, want dat is zo efficient mogelijk.
  Dus veel avonden naar de knoppen om gezellig met de rest van de familie iets te doen. En dan ook nog de ort inleveren. Dat beetje wat het zorgloon ietsjes aantrekkelijker maakt.
  Kom op verzin eens wat beters, we werken er hard genoeg voor en leveren er al genoeg voor in.

 • no-profile-image

  bezoek de bijeenkomsten van de vakbonden

  Naast het tekenen van de petitie kunnen medewerkers uit het UMC ook naar de bijeenkomsten gaan die door de gezamenlijke vakbonden georganiseerd worden. Zie de site van Nu'91, abvakabo of deze pagina:
  http://www.mijnvakbond.nl/Bijeenkomsten-CAO-UMC?referrer=875

 • no-profile-image

  verpleegkundige

  Het moet niet gekker worden. Nog heel even en ze betalen ons helemaal niets meer! De zorg wordt hier niet beter van...Ik vind dat we juist moeten gaan staken. Dan worden ze misschien eens wakker. Alle beroepsgroepen kunnen staken en wij vinden met z'n allen dat dat niet kan! Ik denk dat we het gewoon eens moeten doen........

 • no-profile-image

  Ingrid Koole

  Dit voorstel is toch wel het toppunt van respectloosheid van de NFU ten opzichte van het personeel in de gezondheidszorg , wordt het eens geen tijd om te gaan bezuinigen op de vele m.i. zinloze midden en hoger-kaderfuncties, waar men alleen druk bezig is de eigen baan in stand te houden, inplaats van de CAO weer verder uit te hollen over de rug van de mensen aan het bed.

 • no-profile-image

  marieke

  Bezuinigen op ort, geen goed idee!! Ben het helemaal met Kookaburra eens.

 • no-profile-image

  Angel

  Hallo zeg, in de nachtdienst alleen zitten, verantwoordelijkheid over 21 bewoners, en dan komen er een paar mannen op het idee dat er misschien wat te halen valt in een verpleeghuis en breken in,,,okey ik werk nog steeds met plezier,,,ben blij dat ik 2 zondagen in de maand werk, mijn avonddiensten en nachtdiensten heb om zo wat meer in het laatje te kunnen krijgen. dat willen ze ons nu ook nog afpakken???

 • no-profile-image

  Jan

  We worden voor de gek gehouden waar we bij staan!
  Ort verder verminderen of afschaffen voor een vaste vergoeding van 50 euro per maand.
  Cao voor een aantal jaren afspreken>krijgen we b.v. 1%
  voor 6 jaar.
  Leeftijdsgebonden uren zijn de vorige keer al fors verminderd.
  Langer nachtdiensten draaien tot 57 jaar is ook de vorige keer al geregeld.
  Mogelijk kunnen ze de cao voor 20 jaar afspreken;
  niet dat we er iets bijkrijgen maar dan kunnen ze de cao niet verder verslechteren dan deze nu al is.

  We kunnen niet staken maar we moeten gaan nadenken of we zo verder willen.

 • no-profile-image

  vpk

  Als de instellingen niet meer naar behoren willen betalen moeten we misschien allemaal voor een detacheringsbureau werken, en ons vervolgens laten inhuren door dezelfde instellingen. Dan krijg je een soort maatschap. Je kan dan wel onderhandelen over je salaris,deze bureau,s betalen veel meer, en mogelijkheid met een auto van de zaak e.d.

  Onder IC- SEH - ambulance verpleegkundigen is dit de normaalste zaak van de wereld, wellicht dat dit verschuift naar de algemene verpleegkunde. Je kan op een gegeven moment ook niet anders denk ik als je naast je baan ook nog een leuk leven met bijpassend inkomen wil hebben. Vergeten mensen soms dat verpleegkundigen ook auto,s rijden, hypotheken moeten betalen ??
  Instellingen moeten ineens wel 2 tot 3 x meer betalen, maar daar hadden ze eerder aan moeten denken

 • no-profile-image

  Anita

  Nu wordt er gezegd dat de ORT er af moet. Iedereen op zijn achterste benen. Dan wordt er onderhandeld en gaat de ORT er 'alleen' af in de avonduren of 'alleen in de weekenden'. En is iedereen blij. Maar ondertussen wordt er weer ingeleverd door de hardwerkende verpleegkundige. Laten we ons niet in laten pakken door die onderhandelingen en dit dus niet goedvinden!!!!!!!! En anders staken?????????????

 • no-profile-image

  kookaburra

  Het moet niet gekker worden! Het basissalaris van een verpleegkundige is al ver onder de maat waardoor ik juist graag onregelmatige diensten draai en er daardoor tenminste nog een redelijk bedrag op het salarisstrookje verschijnt. (en dan vaak nog belachelijk weinig!) Ter vergelijking, in de IT sector verdient men namelijk het dubbele, krijgt een leaseauto, een laptop, een gsm en de brandstof van de zaak. Uiteraard moeten zij ook een deel zelf afdragen maar dan nog is het onderaan de streep te vermenigvuldigen met twee! Verpleegkundigen komen in weer en wind, ook al ligt er twee meter sneeuw, en blijft de rest van nederland lekker thuis op advies van de ANWB. Ze werken zowieso de feestdagen, weekenden, avonden en nachten en de overuren zijn talrijk! Daar mag een redelijke vergoeding tegenoverstaan lijkt mij, en zo als deze nu is, is het al om als een boer met kiespijn te lachen!
  We hebben dan geen sterrensalaris maar we verdienen wel respect en dit getuigt er geenzins van.
  De zorg is inderdaad een roeping maar de echo begint te vervagen...

 • no-profile-image

  Kees

  Werknemers in de metaal die ploegen dienst draaien verdienen nog meer met hun ploegentoeslag. Bah wat een misselijk beroep hebben we toch.

 • no-profile-image

  Rosa

  Ze zouden eerder de ORT omhoog moeten gooien dan afschaffen, het vergoed nu al slechts een klein deel van de ongemakken. Zowel sociaal als lichamelijk.
  Ik snap best dat iedereen te weinig geld binnen krijgt en dat het toch ergens vandaan moet komen, maar net als overal worden er op de verkeerde dingen bezuinigt en gaat het geld wat hiermee vrij komt naar de verkeerde projectebn.
  Ik heb nog een manier om aan dat geld te komen: Zorgverzekeraars en het management. Zorgverzekeraars maken teveel winst en plukken de ziekenhuizen en de klanten en er zijn toch al veel teveel managers die te dikke bonussen krijgen. Laten we daar eerst maar eens wat aan doen in plaats van de toch al half kale kip verder proberen te plukken. Ga over 2 jaar dan nog maar eens zeuren dat er meer mensen de zorg in moeten!
  De mensen die de afschaffing van de ORT ook maar bedacht hebben zouden zelf eens mee moeten lopen tijdens kerstavond en oudjaarsnacht! Dan piepen ze wel anders.

 • no-profile-image

  paul

  Nachtdienst draaien is ongezond, daar mag best een financiele vergoeding tegenover staan.
  Zie managers niet in het weekend of s'nachts terugkomen terwijl er wel van de verpleegkundige wordt verwacht dat men op vrije dagen terugkomt voor een vergadering of dat men elke maand z'n bioritme omgooit.

 • no-profile-image

  Jan

  tip voor de NFU;

  schaf het salaris voor ziekenhuispersoneel helemaal af, lekker goedkoop werken en je houdt alleen de echte gemotiveerde mensen over, zullen er alleen niet zo heel veel zijn

 • no-profile-image

  Jose

  Door de ORT te schrappen zullen steeds minder mensen in de zorg willen werken, en zullen steeds meer mensen uit de zorg de overstap naar het bedrijfsleven maken.

  ORT is slechts een hele kleine vergoeding die de zorgmedewerkers krijgen voor alle dagen dat ze onregelmatig moeten werken, het staat niet in contrast met de avonden, weekenden en feestdagen die gewerkt worden. Het sociale leven dat ze moeten missen wordt door de ORT niet gecompenseerd.

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er straks gewoon gezegd word dat ziekenhuizen in de avonden, weekenden en feestdagen gesloten zijn, alle patienten gaan dan naar huis, op maandag morgen mogen ze zich aan massaal weer om 8.00 uur melden bij afdeling.

 • no-profile-image

  Dieuwerke

  Het werken in de zorg is een roeping! Toch?
  Of voelt niemand zich geroepen om met Kerst te gaan werken? Wat is fijner dan dat? Werken in de zorg is een zegen en daar krijg je al zoveel voldoening van... je mag blij zijn dat er nog 'iets' van een financiële vergoeding tegenover staat!
  Hallelujah!

 • no-profile-image

  ton

  -hoe dan ook niet accepteren.

 • no-profile-image

  Jorgen

  Het is niet te geloven.
  Eerst ging de ORT er gedeeltelijk af en nu willen ze het helemaal doen verdwijnen. Het slaat nergens op. Het loon is nu al niet bijster hoog.
  En wat denk je van de motivatie voor mensen om de zorg in te gaan. Kan je vergeten.

  Kijk, gaan de salarissen nu goed omhoog dan valt er te praten maar dit ONGEHOORD

 • no-profile-image

  hansboshoven

  ORT moet blijven

 • no-profile-image

  Sandra

  Niet te geloven. Hoe is het toch mogelijk dat men zich zorgen maakt over te weinig zorgpersoneel in de toekomst...

Of registreer je om te kunnen reageren.