Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Ziekenhuizen moeten nog meer bezuinigen’

Alle ziekenhuizen moeten gemiddeld nog vier miljoen euro extra bezuinigen. Dat blijkt uit een analyse van de jaarrekeningen van de ziekenhuizen door PricewaterhouseCoopers (PWC).
‘Ziekenhuizen moeten nog meer bezuinigen’

De ziekenhuizen presteren financieel al beter, maar het is niet genoeg om het hoofd te bieden aan de driehonderd miljoen euro die ziekenhuizen van het kabinet moeten bezuinigen, aldus een bericht van de NOS.

Bezuinigingen
Doordat de uitgaven verder omlaag moeten, kunnen de ziekenhuizen niet meer alle vormen van zorg blijven aanbieden, zeggen de adviseurs. 'Dat vereist scherpe keuzes en een einde aan de versnippering van het aanbod. Echt kiezen wat je wel en niet doet als ziekenhuis, wordt onontkoombaar.'

Verpleegkundigen en bezuinigingen
De bezuinigingen raken ook verpleegkundigen. Afgelopen dinsdag kwam in het nieuws dat verpleegkundigen van de spoedeisende hulp (seh) van het ziekenhuis in Delfzijl de noodklok luidden. Door bezuinigingsplannen zijn ze bang de veiligheid en kwaliteit van zorg niet meer te kunnen garanderen. Verschillende zorginstellingen zijn bezig met plannen om afdelingen te sluiten en pecialismen samen te voegen.

Gerelateerd:
Bezuinigingen raken kloppend hart van de zorg: verpleegkundigen

NOS / Nursing
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

4 reacties

 • no-profile-image

  Hidde

  Wie bezuinigd op zorg is niet sociaal.

 • no-profile-image

  Marieke

  En dan wel bezuinigen op verpleegkundig personeel...
  't Is toch van de zotte.

 • no-profile-image

  Maria

  Inderdaad Ria de nederlandse artsen verdienen erg veel meer dan hun buitenlandse collega,s, maar daar wil de politiek en ziektekostenverzekerars niets aan doen,

 • no-profile-image

  Ria

  Zolang ziekenhuizen/specialisten zulke belachelijke rekeningen uitschrijven ( zie "De Telegraaf", dd 17 juni) moeten bezuinigingen een fluitje van een cent zijn!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.