Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Regelarme instellingen’ mogen zelf indicaties stellen

Zorgaanbieders die meedoen aan het Experiment Regelarme Instellingen gaan de indicatie zelf stellen voor cliënten jonger dan 80 jaar en extramurale cliënten. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
‘Regelarme instellingen’ mogen zelf indicaties stellen

Doel van het Experiment Regelarme Instellingen is ervoor te zorgen dat de cliënt tevreden is en de medewerker zijn werk zo kan doen dat hij er trots op is en zonder frustratie over overbodige regels. Door de instemming van de ministerraad zijn de zorginstellingen die deelnemen aan het experiment grotendeels verlost van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Regelarme zorg
In 2011 wees demissionair staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten 28 instellingen aan om te experimenteren met regelarme zorg. Dit nadat ze begin dat jaar alle zorginstellingen in de langdurige zorg had opgeroepen hun ergernissen over onnodige regels en administratie op te sturen. Maar liefst zevenhonderd meldingen belandden op het bureau van de staatssecretaris, waaruit ze 28 instellingen selecteerde om een jaar lang een of meer regels overboord te zetten.

Lees ook:
Zorginstellingen experimenteren met minder regels


Rijksoverheid.nl
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.