Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Overleg nieuwe cao VVT stukgelopen

Het overleg over een nieuwe cao VVT is vannacht stukgelopen. Werknemers en werkgevers konden het niet eens worden over de hoogte van de loonsverhoging.
Overleg nieuwe cao VVT stukgelopen

NU’91, CNV pz en FBZ eisten een zorgmarktconforme loonsverhoging, Abvakabo FNV wil naast loonsverhoging dat de hoge werkdruk en de flexibilisering wordt aangepakt. Het loonbod van de werkgevers, Actiz en BTN, zat daar volgens de werknemersorganisaties te ver onder. Nominaal was de bieding 2,2% over de looptijd van de komende cao; tot augustus 2013. Ik werkelijkheid kwam de verhoging voor 2012 neer op in totaal nog geen 1,40%.

Ingetrokken loonbod
De vakbonden wilden de laatste bieding van de werkgevers aan hun (kader)leden voorleggen. De werkgevers gingen daar niet mee akkoord en trokken hun bieding vervolgens in. NU'91-onderhandelaar Rolf de Wilde noemt het 'absurd' dat de werkgevers, die een groot deel van deze dag hebben gebruikt om hun mandaat met hun achterban te bespreken, niet de kans geeft om hun mandaat voor een dermate ‘slank’ loonbod, met de leden te bespreken. 'Ons plan is om het eindbod toch aan onze kaderleden voor te leggen en BTN en Actiz te bewegen weer met ons aan tafel te gaan om een cao tot stand te brengen.' Abvakabo FNV bespreekt vandaag, in een grote bijeenkomst met kaderleden, de vervolgstappen. Abvakabo-onderhandelaar Monica: 'Mijn collega's en ik zijn strijdbaar. We doen dit niet alleen voor onszelf, maar vooral ook voor een goede kwaliteit van zorg.


Door: redactie Nursing


Meer NursingNursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl
Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.


NursingExperts
Collega's die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.


Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Inge De Boer

  Ongelofelijk dat werkgevers een cao af denken te kunnen sluiten waarin de flex niet wordt aangepakt. Een goede loonsverhoging is heel mooi en moet ook, maar lost de grote problemen niet op!

 • no-profile-image

  jos

  op dit moment wanen werkgevers zich heel sterk.
  Wordt een kwestie van take it or leave it!

Of registreer je om te kunnen reageren.