Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lucia de Berk eregast op Nursing Experience

De Haagse oud-verpleegkundige Lucia de Berk is eregast op de Nursing Experience, op 3 en 4 december in de Reehorst in Ede.
Lucia de Berk eregast op Nursing Experience
Foto: Arno Massee

Lucia de Berk werd in 2004 door het Haagse Hof veroordeeld tot levenslang met TBS voor 7 moorden en 3 pogingen tot moord. Later breidde dit aantal zich verder uit. Lucia werd op 14 december 2001 gevangen genomen en kwam na 6,5 jaar voorlopig vrij toen tijdens het herzieningsproces duidelijk werd dat er geen moorden gepleegd waren. Op 17 maart 2010 eiste het Openbaar Minister vrijspraak, wat op 14 april door het Hof bekrachtigd werd. Uit de onderzoeken van drie internationale instituten was unaniem gebleken dat er geen sprake was van vergiftiging en/of andere moorddadige handelingen, wel van medische onjuistheden. De Berk werd in 2010 volledig vrijgesproken van de haar ten laste gelegde feiten.

'Ik wil verpleegkundigen waarschuwen'
'Het werk van verpleegkundigen is niet transparant, niet zichtbaar. En dus erg foutgevoelig.' Dat zegt oud-verpleegkundige Lucia de Berk in een interview in het novembernummer van Nursing, tijdschrift voor verpleegkundigen. Lees verder.

Zelf vragen stellen

De Berk zal tijdens het congres geïnterviewd worden door Alexia Hageman, hoofdredacteur van Nursing. Tijdens het interview op de Nursing Experience is er voor de aanwezige verpleegkundigen gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Nursing Experience

De Nursing Experience is de grootste vakbeurs voor verpleegkundigen in Nederland en gaat uit van het tijdschrift Nursing. Ook dit jaar verwacht Nursing ongeveer 2000 deelnemers. Nursing wil verpleegkundigen ondersteunen bij de uitoefening van het vak binnen de complexe wereld van de zorg, onder andere door het aanbieden van relevante vakinformatie in verschillende printuitgaven en via www.nursing.nl. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Foto

  • Lucia de Berk eregast op Nursing Experience
    Foto: Arno Massee

Nienke Berends

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.