Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ministerie VWS gaat stagelopen in de zorg

Beleidsmedewerkers, secretaresses en onderzoekers van het ministerie van Volksgezondheid gaan stage lopen in de zorg. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen hun instelling aanmelden als stageplek. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn gaan niet stagelopen.
Ministerie VWS gaat stagelopen in de zorg
Foto: Arno Massee

Op een speciale Facebook pagina van het ministerie kunnen verpleegkundigen en verzorgenden een stage in hun zorginstelling aanbieden. Medewerkers van het ministerie kunnen dan op basis van hun werkpakket en interesses een stage uitkiezen. Een stage kan gericht zijn op meelopen, kennis uitwisselen of meehelpen, maar ook op het uitvoeren van een (kleine) onderzoeksopdracht.

Stagebank

Als je een stageloper van het ministerie wilt ontvangen in jouw instelling, moet je allereerst aangeven waarom je iemand wilt ontvangen. Vervolgens kun je via de Facebookpagina een oproep plaatsen op de stagebank van VWS. En dan is het afwachten of een medewerker van het ministerie toehapt. 'De ervaring is dat het aanbod groter is dan de vraag. Het kan dus zijn dat je organisatie niet wordt benaderd’, staat in de oproep op de Facebookpagina.

Werkbezoek

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn doen voorlopig niet mee aan de stages. Zij gaan al regelmatig op werkbezoek bij zorginstellingen, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Marloes Oelen

Of registreer je om te kunnen reageren.