Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ruwaard van Putten failliet verklaard

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is vanmorgen failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Verpleegkundigen en andere medewerkers van het ziekenhuis krijgen formeel ontslag. De zorgverlening aan patiënten gaat vooralsnog onveranderd door.
Ruwaard van Putten failliet verklaard
Foto: ANP - Arie Kievit

Dat meldt Zorgvisie. Het ziekenhuis is niet meer in staat om verpleegkundigen en overig personeel deze maand te betalen. Daarom wordt de loonbetaling over de maand juni overgenomen door het UWV. Verpleegkundigen en overige medewerkers zullen dus met een vertraging van enkele weken hun volledige loon over juni ontvangen, inclusief eventuele toeslagen. Ook krijgen zij via het UWV hun loon over de nu lopende opzegtermijn.

Update: andere naam

Inmiddels hebben drie ziekenhuizen uit de Rijnmondregio verklaard dat zij in samenspraak met verzekeraars het ziekenhuis overnemen. Het gaat om het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Per direct heeft het Ruwaard een nieuwe naam: Spijkenisse Medisch Centrum. Een woordvoerster van het Maasstad Ziekenhuis heeft laten weten dat het het streven is om zo veel mogelijk van de werkgelegenheid te behouden.

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.