Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige Isata Allouti beste praktijkopleider

Isata Allouti, verpleegkundige bij het Utrechtse Diakonessenhuis, is gistermiddag uitgeroepen tot Beste Calibris Praktijkopleider 2013.
Verpleegkundige Isata Allouti beste praktijkopleider
Foto: ANP

De andere genomineerden waren Henriëtte Mulder van zorgorganisatie Oosterlengte in Winschoten en Mieke Vinkestijn van Reade in Amsterdam. 'Isata is een geboren begeleider en een inspirerend voorbeeld voor haar studenten en voor andere praktijkopleiders,' aldus de jury. 'Ze is actief en innovatief. Toont passie en inzet voor haar vak. Bovendien werpt zij zich op als motivator om meer moslima's te interesseren voor het vak van verpleegkundige. De jury roemt haar potentie en spreekt de wens uit dat nog veel werkbegeleiders en stagiairs van haar zullen profiteren.’ De winnares ontving uit handen van Calibris directeur Rob van den Bosch een bronzen beeld en een oorkonde. ‘Het waren bijzondere weken, zoveel steun en positieve reacties op de werkvloer!’ reageerde Isata enthousiast.

Prijs

Jaarlijks reikt Calibris de prijs voor de Beste Calibris Praktijkopleider uit. Met de prijs onderstreept Calibris het belang van goede praktijkopleiders. Zij krijgen extra erkenning voor hun inspanningen om het leren in de praktijk naar een hoger plan te tillen. Praktijkopleiders die werken bij een erkend leerbedrijf in zorg, welzijn of sport komen voor deze titel in aanmerking.

Nienke Berends

Of registreer je om te kunnen reageren.