Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Test je kennis van de zorgwetten

Weet jij alles van de Wet Langdurige zorg en de Zorgverzekeringswet? Test nu je kennis van de nieuwe zorgwetten.
Test je kennis van de zorgwetten
Test je kennis van de zorgwetten - Foto: ANP/Roos Koole

De Nationale Kennistest Zorgwetten is ontwikkeld door onderzoeksbureau HHM. De test richt zich op de vier zorgwetten: de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet Langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Jeugdwet. Per wet krijg je maximaal vijftien vragen. Het testen van één wet duurt ongeveer een kwartier. Na afloop zie je jouw score inclusief tips en adviezen om je kennis te vergroten.

Hervormingen langdurige zorg
Wat verandert er allemaal als zowel de verzorging als de verpleging in 2015 worden overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw)? In dit dossier proberen we het zo goed mogelijk voor je bij te houden. Lees meer >>>

Veranderingen in zorgwetten

De test is ontwikkeld voor professionals binnen het sociale domein, maar kan volgens onderzoeksbureau HHM door iedereen worden ingevuld. De meerkeuzevragen gaan vooral in op de recente veranderingen in de wet- en regelgeving en de effecten daarvan op de praktijk van toegang.
DOE DE KENNISTEST ZORGWETTEN

Congres: de grote thuiszorgdag
Op 2 april wordt je in Ede in één dag bijgepraat over alle ins en outs in de thuiszorg. Meer informatie >>>

Marloes Oelen

Of registreer je om te kunnen reageren.