Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cao VVT geldt voor iedereen in de sector

De nieuwe cao VVT 2014-2016 is algemeen verbindend verklaard door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Cao VVT geldt voor iedereen in de sector

Als een cao algemeen verbindend wordt verklaard betekent dit dat de cao geldt voor alle verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam binnen de verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg. Ook werkgevers die niet zijn aangesloten bij ActiZ of BTN moeten de nieuwe cao toepassen.

Nieuwe cao VVT

Eind januari kwamen de werkgevers- en werknemerspartijen tot een definitieve cao VVT die loopt van 1 september 2014 tot 1 april 2016. In de nieuwe cao krijgen gaan zorgmedewerkers in de vvt er ruim 2% op vooruit in loon. Om hoeveel geld het per maand gaat, is afhankelijk van de loonschaal waarin je zit.

Belangrijkste punten uit de cao
Wat zijn de belangrijkste aanpassingen in de nieuwe cao VVT? Bekijk het overzicht >>>

Nulurencontract

Ook krijgen werknemers meer zeggenschap over werktijden, ze krijgen de ruimte om hun eigen diensten in de plannen in plaats van dat de werkgever bepaalt op welke momenten je moet werken. En zorgmedewerkers die nu een onzeker nuluren- of min/max-contract hebben, een aanbod voor een normaal contract met een vast aantal uren.

Download de nieuwe cao VVT onderaan dit bericht.

Nursing veiligheidsdagen 24 & 25 juni 2015
Tijdens de  Nursing Veiligheidsdagen gaan we in op de diverse aspecten van veilig werken zoals, infectieziekten, medicijnkennis, eigen veiligheid en stress in de verpleegkundige praktijk. Meer informatie >>>

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.