Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Is schaamhaar verwijderen bij allochtone mannen een taak van verzorgenden?

Ik vind dit een lastige vraag om te beantwoorden. Op papier is het misschien makkelijk genoeg, als je kijkt naar de huidige cultuur van vraaggerichte zorg. Ook als je er de beroepscode bij pakt, kun je concluderen dat je hierin aan de wens van de zorgvrager tegemoet kunt komen. Kijk met name naar artikel 2.2 en 2.3, met de toelichting in de Nationale beroepscode.

 

Bespreken

Toch denk ik dat het gevoelsmatig wat lastiger ligt. Mijn tip is dan ook om het punt binnen je instelling of op je afdeling met collega's te bespreken. Het liefst in een breder verband: welke kennis over culturen heb je als team nodig om allochtone zorgvragers te kunnen verzorgen?


Zorgplan

Tenslotte kun je het ook bij opname van een allochtone zorgvrager aan de orde stellen als je het over het zorgplan hebt.

Sietske Posthuma, docent verpleegkunde ROC ASA

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.