Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

De taken van EVV-er vragen tijd buiten mijn werk als verzorgende om. Hoe is dat bij andere EVV-ers geregeld?

Is daar wettelijk iets over afgesproken? En hoe zit het met weekeinddiensten en avonddiensten en nachten? Want buiten je gewone werk om is het best veel meer. En als je overdag niet steeds aanwezig bent, loop je andere disciplines mis, waar je toch afspraken mee moet maken.

 

Geef je reactie, tips en adviezen!

Redactie TvVonline.nl

24 reacties

 • no-profile-image

  miriam

  kan iemand mij vertellen of de functie evv hetzelfde is als p.ber zoja, wat zijn de verschillen?

 • no-profile-image

  Ronnie

  Evv-er zijn geeft veel extra taken en verantwoordelijkheden. Dat vraagt 100% inzet, goede planning, en duidelijke communicatie tussen collega\\\'s en leidinggevenden.

  en natuurlijk levert de loonschaal 40 nooit het extra geld op wat de taken compenseert is het wel de wil en wens om het verschil te kunnen maken voor mijn Cliënten en collega\\\'s wat mij weer motiveert om elke dag er weer meer dan 100% voor te gaan.

  Ik ben naast evv-er actief in meerdere werkgroepen en projecten waarbij ik ondersteuning van collega\\\'s en leidinggevende krijg.

  dus: voor het geld kan je het beter laten, maar het doel loont zich!

 • no-profile-image

  Ronnie

  Evv-er zijn geeft veel extra taken en verantwoordelijkheden. Dat vraagt 100% inzet, goede planning, en duidelijke communicatie tussen collega\\\'s en leidinggevenden.

  en natuurlijk levert de loonschaal 40 nooit het extra geld op wat de taken compenseert is het wel de wil en wens om het verschil te kunnen maken voor mijn Cliënten en collega\\\'s wat mij weer motiveert om elke dag er weer meer dan 100% voor te gaan.

  Ik ben naast evv-er actief in meerdere werkgroepen en projecten waarbij ik ondersteuning van collega\\\'s en leidinggevende krijg.

  dus: voor het geld kan je het beter laten, maar het doel loont zich!

 • no-profile-image

  redactie TvVonline (EvH)

  Beste Esther die nog met de opleiding moet beginnen: er zijn ook genoeg verzorgenden die wel met plezier werken hoor! Zie bijvoorbeeld de weblog van Conny van deze week: http://www.tvvonline.nl/weblog/id120-Werken_in_de_zorg.html

 • no-profile-image

  noudje

  tjonge tjonge wat wordt er toch weer geklaagd door de zusters, jarenlang willen ze meer verantwoordelijkheid meer zelfstandigheid en hoger loon. meer dan alleen de opdrachten van de hoofdzuster uitvoeren. Nu is het zover dat verzorgenden op een zelfstandiger niveau werken, verantwoordelijk zijn voor de zorg aan hun bewoners, functiegroep 40 wordt er geklaagd dat het allemaal zo zwaar is.

 • no-profile-image

  Esther

  HEllupp, Ik mag in sept. beginnen met de opleiding Maar als ik dit zo lees, krijg ik zo mijn bedenkingen....Extra werk Maar geen waardering,tijd en geld hmmzzz....

 • no-profile-image

  ans

  bij ons is er totaal geen begrip. Maar dan geen begrip door je collega's. Helaas geven deze mensen aan ook dit soort taken te willen doen maar helaas wij als evver lopen altijd achter de feiten aan. Wij zijn met twee evvers op 16 bewoners. De basis is slecht en er word alleen maar geklaagd maar daden worden er niet verricht maar men vergeet dat als het fout gaat ook de evver dit op zijn boterham krijgt. En extra tijd nog nooit gehad. Wij doen alle taken thuis. Adl lijsten bijwerken mdo voorbereiden wondlijsten bijwerken verdere taken en op onze vrije dag kun je nog terug komen voor een overleg met een disipline wat al niet tijdens werk uren kan. Hoebedoel je belevingsgericht werken.

 • no-profile-image

  werkpaard

  Ik ben naast evver ook nog ergocoach en zit nog in een werkgroep. Mijn leidingevende weet dat ik mijn best doe. Dit betekent dat ik het mdo probeer zelf voortevereiden lukt dit niet dan vraag ik dit aan een collega. Is er overleg nodig voor een van mijn bewoners met een discipline dan neemt een van mijn collega's waar als ik er niet zelf bij kan zijn. Ik ben meer de centrale figuur maar we doen het met zijn allen. Ben trouwens wel benieuwd hoe dit straks in het kleinschalig wonen gaat lopen.

 • no-profile-image

  B

  Ja deed en doe thuis veel evv taken.

  Wil het goed doen en dat kost helaas ook prive tijd.

  Nu zo kunnen regelen dat ik mijn mdo dag thuis kan werken. Dit werkt erg goed.

  Thuis doe ik 3 x zo veel als op mijn werk, wordt niet gestoord door discipline's of collega's.

  Dus voordeliger voor mij en voor de werkgever.

 • no-profile-image

  Wendy

  Bij ons in het bedrijf worden nu alle Zo_co`s opgeleid ( verkorte cursus) tot PB-er. Wat zijn precies de taken van een PB-er? Moeten ze ook een soort van leiding geven , en collega`s bijv. aanspreken/apart nemen, als er iets is, zoals nu de AfdelingsManager dat doet, of gaat het hier puur om de Cliënten ?

 • no-profile-image

  jose

  ik ben nu al 3 jaar EVV van verpleeghuis naar kleinschalig gegaan daar sta je dus alleen,het is veel werk om mijn EVV taken erbij te doen maar tot nu toe lukt het mij.ik delegeer wel veel hoor maar daar hebben de collegas ook begrip voor en hierdoor is toch de was weggewerkt de maaltijd voorbereid als mijn collega mij komt aflossen.Wij hebben twee maal in de maand een mdo waarvan er een een groot mdo is met raadpleeggesprek en zo en nu hebben we te horen gekregen dat we mnd een uurtje erbij krijgen om aan de EVV werkzaamheden te werken .Ik vind het gewoon leuk om te doen hoor en lukt het een keer niet dan is dat gewoon jammer dat acepteer ik nu gewoon doie mijn best meer kan ik ook niet doen!

 • no-profile-image

  Lydia

  wij hebben 1 p -ber op 11 bewoners, ik mag naast haar het werk van een p -ber doen. wordt hier niet voor betaald. Maar moet dat dan? Het werk is interessant en Ik, Ik mag het enorm graag doen.

 • no-profile-image

  Ciska

  Wat is het toch vreemd. Ik neem aan dat het "beleid" weet wat ze van je vragen als EVV-ER maar de praktijk wijst anders uit. Ik werk als EVV-Er in een kleinschalig wonen project voor ouderen met dementie en werk in de verzorging alleen en in de huiskamer word ik bijgestaan door een gastvrouw. De adminstratieve taken heb ik alleen smiddags wat tijd voor. Ik werk 3 dagen per week , maar kom tijd te kort, je word smiddags veel afgeleid door telefoontjes, bezoek , bewoners die hun zorg vragen. dat de administratieve zaken al snel daardoor op de achtergrond raken. De bewoner heeft mijn eerste prioriteit en de rest... ik kan niet meer doen dan mijn best.Maar het knaagt wel. Als oplossing sta ik nu 2 dagen ingpland met collega EVV-ER, maar bij ziekte en vakantie vervalt dit. Dus je begrijpt van de samenwerkingsdagen is tot nu toe nog niet veel tercht gekomen. Lastig hoor terwijl ze op een MDo overleg wel wensen dat alles up to date is.

 • no-profile-image

  Mar

  Een vraag die ik me ook vaak heb afgevraagd. Maar nu ik al een aantal jaar dit werk doe leer je hier me om te gaan.

  Ik werk 32 uur en heb 22 bewoners. Een gemiddelde dagdienst ziet er ongeveer zo uit. Ik werk eerst mee in de zorg, rond 11:00 ben ik ingeplant als PB'er. Als er nood aan de man is, weten collega's dat ze mij kunnen berijken. Bij de een is dat sneller dan bij de ander. Het gebeurd best snel dat je van je werk wordt gehaald. daardoor blijft er veel werk liggen. Ik loop meestal achter de feiten aan en zo werk ik alle problemen al, die dan op mijn pad komen.

  Ik heb me er bij neergelegt. zijn er taken die ik had moeten doen dan vind ik dat niet meer mijn verantwoordelijkheid omdat ik gewoon niet altijd de tijd ervoor krijg. Ik kan niet meer doen dan mijn best en dat breng ik ook over naar degenen die vraagt waarom een bepaalde taak nog niet is gedaan. meestal is er begrip voor, zoniet zeg ik dat ze naar de zone manager moeten. Dit is nar mijn weten gelukkig nog niet gebeurd. Verder probeer ik regelmatig taken te delegeren, maar helaas krijg ik hier niet altijd begrip voor.

 • no-profile-image

  Ikke

  Ik krijg 16 uur per maand tijd ingepland om mijn EVV taken te doen.

  Ik heb 10 bewoners, pg.

 • no-profile-image

  Jans

  Door er niet voldoende de tijd voor te krijgen om de zaken goed op orde te kunnen houden en er alleen maar meer werk van andere disciplines bij kwam en er steeds meer andere taken op mijn bord werden geschoven,ben ik er mee gestopt.

  Ik heb het een poos graag gedaan maar het werd me gewoon onmogelijk gemaakt.

  Medewerking......van wie ????

 • no-profile-image

  anneke

  Als EVV er moeten wij minimaal 28 uur per week werken. 1middag in de maand zijn we uitgepland voor EVV werk. Op de dag dat er MDO is, is er 1 dagdienst extra, zodat je `smiddags je MDO uit kan werken/ fam. inlichten, ed.

 • no-profile-image

  Carin

  De evv taken...? Nou die doe je er toch gewoon even tussendoor bij! Hoewel je taken als evv-er enorm zijn toegenomen en je naast je verzorgende taken dus ook nog een "kantoorbaan"erbij mag doen is men helaas vergeten daar ook tijd voor te reserveren!

  Het is gewoon kiezen uit een zorgvrager uit bed helpen...of ...de administratie..Je raad het natuurlijk al wat er dan meestal blijft liggen. Ondanks alle mooie beloftes van extra tijd voor je taken komt er niets van terecht.

  Je mag gewoon nog wat harder door bikkelen!

 • no-profile-image

  Karin

  Oh en avonddiensten moet ik ook gewoon draaien en dan komt er vaak helemaal niets van mijn extra werk. In de nachtdiensten kun je meestal wel dossiers opschonen en nakijken etc.

  Weekenden sta ik vaak alleen na de zorg, dus ook dan komt er niet veel van.

 • no-profile-image

  Karin

  Wij proberen ons ook uit plannen voor EVV taken, en idd delegeren. Bijv. 's ochtends eerder uit de zorg gaan.

  Helaas lukt het niet altijd hoor, en als het echt de spuigaten uit dreigt te lopen (tijd tekort dus), dan hang ik aan de bel bij mijn afdelingscoordinator.

  Het wordt idd steeds moeilijker om alles in dezelfde tijd te doen, naast EVV zijn ben ik ook nog werkbegeleider en til-en transferdeskundige.

  Gelukkig begrijpen mijn collega's dat ik vaak eerder uit zorg ga!

 • no-profile-image

  miep

  je kunt ook delegeren.mjn evver heeft taken verdeeld onder de verzorgenden tenslotte hebben verzorgenden er ook voor geeerd om bv mdos te doen.

 • no-profile-image

  dinie

  wat dacht je van het inschakelen van een fysio of ergotherapeut? of een dieetiste? Misschien moet je de familie hebben voor handtekenigen in de zorgmap.. Dan is het wel prettig als je af en toe uitgepland bent. Bij ons ben je zeker 1 x in de week een middag uitgepland, dan kun je met je zorgplannen aan de gang of afspraken kun je dan inplannen.Als ik nachtdienst hebt, probeer ik ook wat tijd vrij te maken om een nieuwe zorgplan te maken of bij te stellen of een mdo voor te bereiden.

  Noem maar op. eigenlijk redt je het nooit in je werktijd.

  Toch is het een kwestie van goed voorbereiden en plannen.

  In het weekend is het vaak rustig en dan probeer ik samen met mijn collega daar ruimte voor te maken. De zaterdag gebruik ik voor Evv taken en zij de zondag voor Evv taken . Dan alleen de middag. Dan kan de ander de rest van het werk doen of langs de bellen gaan.

  Zo is het wel samen op te lossen.

  Alles kan nu eenmaal niet tegelijk, want ik heb wel 10 bewoners waar ik Evver van bent.

 • no-profile-image

  ankie

  Voor de taken van evv.er zijn wij ongeveer 5 uren in de week uitgeplant. iedere evv.er heeft z,n vaste werkdag, zodat fam. of andere diciplines weten welke dag en op welk tijdstip je te bereiken bent.

 • no-profile-image

  bonnie

  ik vraag me af voor welke taken je afspraken moet maken buiten je werktijd om? ik ben net begonnen met de EVV opleiding, dus ben erg benieuwd. In onze instelling willen ze dat je minimaal 1 avonddienst in de week gaat doen, voor mij betekent dat dat ik er dus 3 dagen in de week zou zijn. ik begrijp uit jou verhaal dat dit dus eigenlijk te weinig is om alles goed te coordineren.

Of registreer je om te kunnen reageren.