Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Een leerling heeft een proeve met goed gevolg afgerond. Gaat de bevoegdheid in vanaf het moment van diplomering, of kan een instelling deze leerling bekwaam verklaren tijdens de opleiding?

Als een leerling een proeve met goed gevolg heeft afgerond, dan heeft zij aangetoond dat zij deze werkzaamheden beheerst. Ze mag ze dan uitvoeren. Ik ken geen situaties waarbij instellingen aparte verklaringen afgeven tijdens de opleiding. Maar stel dat een leerling heeft laten zien dat ze op een correcte manier (volgens protocol, rekening houdend met de zorgvrager, enz.) insuline kan toedienen, dan mag ze dat in het vervolg van haar stage en in verdere stages ook uitvoeren.

Sietske Posthuma op 19-03-2009

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.