Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik ben 15 weken zwanger en werk pas zes weken bij mijn nieuwe baan. Kan ik ontslagen worden?

'Nee, dan kan niet, tenminste niet vanwege je zwangerschap. Op het moment dat je zwanger bent, geniet je volgens het wettelijk ontslagrecht een ontslagbescherming. Deze ontslagbescherming begint vanaf de vermoedelijke datum waarop de zwangerschap ingegaan is en duurt tot zes weken na het bevallingsverlof. Wel zul je de zwangerschap moeten aantonen bij je werkgever met een verklaring van een arts of verloskundige. Je kunt wel om andere redenen ontslagen worden, bijvoorbeeld bij een reorganisatie. Maar dan is het niet vanwege de zwangerschap.'

 

 

Danielle van Eerden - CNV Publieke Zaak

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dianne

    Volgens mij heb je in een nieuwe baan (contract onbepaalde tijd) een proeftijd van 2 maanden en kan je wel degelijk onstlagen worden als je in de functie niet voldoet. Dat staat inderdaad los van het zwanger zijn, maar zwanger zijn is dus ook geen garantie om niet ontslagen te kunnen worden als je niet functioneert.

    Het had overigens wel netjes geweest als je de zwangerschap bij indiensttreding had vermeld. Volgens mij ben je wel verplicht om lichamelijke conditie die een rol speelt bij het uitoefenen van je functie te melden voorafgaande aan indiensttreding. Maar misschien kan Danielle daar ook nog iets over zeggen???

Of registreer je om te kunnen reageren.