Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Protocol tegen pesten onder ouderen

Probeer pesten onder cliënten tegen te gaan of te voorkomen met het Pestprotocol van het Nationaal Ouderenfonds.

 

Uit onderzoek blijkt dat een op de vijf bewoners van zorginstellingen door hun medebewoners wordt gepest. Dit gebeurt in verschillende vormen: van elkaar negeren, stoelen bezet houden die niet bezet zijn, tot fysiek geweld.

 

Verzorgenden

Ouderen durven er vaak niet voor uit te komen dat ze worden gepest en de verzorgenden hebben het door de hoge werkdruk ook niet altijd in de gaten. Daarom heeft het Nationaal Ouderenfonds het Pestprotocol in het leven geroepen.

 

Actiepunten

In het protocol voor verzorgingshuizen staan zeven actiepunten, zoals het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Ook is het belangrijk om notoire pesters buiten de groep te plaatsen. Download het Pestprotocol hieronder.

TvVOnline redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.