Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Een collega neemt spullen van het werk mee om te verkopen op Marktplaats. Wat moet ik doen?

Ik weet (want ik doe de administratie) dat hij deze spullen niet afrekent en laat verdwijnen in de computer (hij is een van de drie die weet hoe dat werkt). Ik heb bewijs! Nu is het zo dat hij het lieverdje van de baas is en als enige van het personeel een extraatje krijgt vanwege zijn harde werken... Ik ben woedend en weet niet wat ik nou moet doen! Moet ik melden dat hij steelt? Help...

Redactie TvVonline.nl

11 reacties

 • http:// StopFraude.nu

  Linksom of rechtsom, je moet ervoor zorgen dat de misstand stopt. Een anoniem getypt briefje naar de leidinggevende met de details misschien.
  Of ga het anoniem melden op www.stopfraude.nu

 • no-profile-image

  anna

  Hoe is dit inmiddels afgelopen?

 • no-profile-image

  hanne

  Als je bewijs hebt, dan kun je daar iets mee en sta je sterk. Je kunt ook zijn algemeenheid vragen aan collega´s wat zij zouden doen in zo´n geval. Dan kun je altijd nog overwegen wat je doet.

 • no-profile-image

  lies

  Gebeurd zovaak dat je dingen op markplaats tegenkomt en je weet dat ze gestolen zijn uit een instelling of zkh

 • no-profile-image

  Nurse

  Iemand beschuldigen van diefstal is altijd makkelijker dan bewijs leveren. Je zal aantoonbaar moeten maken dat er daadwerkelijk spullen weg en dat deze te koop aangeboden worden. Wat ik niet snap is dat je je serieus afvraagt of je dit moet melden of niet. Jij weet van de diefstallen en als je je mond houdt dan lijk je medeplichtig. Ik neem aan dat je het niet tegen je baas durft te zeggen omdat je collega voorgetrokken lijkt te worden. Er bestaat altijd nog zoiets als een vertrouwenspersoon binnen een organisatie waar je naartoe kan gaan. Desnoods schrijf je een brief aan de directie met daarin je bewijs.

 • no-profile-image

  Sippie

  De directeur of iemand die hoger is, direct benaderen en bewijs voorleggen. Doen!!!

 • no-profile-image

  Jolanda

  Heeft jouw baas ook nog een organisatiebaas en/of bestuur boven zich? Dan meld je dit aan hem/haar met je bewijsmateriaal. De mogelijke gevolgen voor beide is ontslag. Is jouw baas ook de eigenaar? Dan zou ik me persoonlijk niet druk maken. Dan is hij gewoon dief van zijn eigen portemonaie!

 • no-profile-image

  Petra van den Bor

  ten eerste vindt ik \"lieverdjes\"van een baas al heel ziek. al je bewijsmateriaal verzamelen,rechtstreeks naar je leidinggevende. dat is je plicht in deze maatschappij. nooit een hand boven zijn hoofd houden en al helemaaaaaal niet hem ermee confronteren. hij weet dondersgoed dat ie fout zit. geef je hem ook nog een soort 2e kans. neehoor meid, altijd melden, het is geen klikken hoor.

 • no-profile-image

  Heco

  Vervolg : advertentie kopieren en opsllan, die op marktplaats staat.

 • no-profile-image

  Heco

  Als je zeker weet dat hij dingen ontvreemdt, is mijns inziens de eerste stap die je nemen moet, hem er rechtstreeks naar vragen. Je hebt immers bewijs, en met dat bewijs in je hand kun je het hem vragen. Bij ontkenning volgt stap 2 en dat is naar je baas toe.

  Succes

 • no-profile-image

  joke

  Gewoon aangifte doen! Wat denkt,ie wél?!!

Of registreer je om te kunnen reageren.