Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lijst met sluitende verzorgingshuizen bekend

Door transities in de zorg dreigt sluiting voor zo'n 800 verzorgingshuizen, meldden de media op basis van onderzoek van Berenschot. De lijst wordt tastbaar nu hij wordt bijgehouden door organisatieadviesbureau Berenschot. Organisatieadviseur Zorg & Welzijn Wine te Meerman legt uit.
Lijst met sluitende verzorgingshuizen bekend

En, hebben jullie de 800 al bereikt?

'Nee, we zijn nu krap twee weken bezig met het optekenen van de verzorgingshuizen die sluiten of gesloten worden, er staan nu ruim vijftig locaties op. Ik verwacht dat het aantal locaties op de lijst tegen het eind van dit jaar wel verdubbeld is.'

Hoe komen jullie aan je info?

'We hebben een samenwerking met de NOS op dit dossier en een formulier op onze website waarmee mensen kunnen doorgeven of een verzorgingshuis gaat sluiten. Deze formulieren worden ingevuld door communicatiemedewerkers, bestuurders, maar ook verzorgenden. Als we zo'n formulier krijgen, checken we bij de instelling of het daadwerkelijk voorgoed de deuren sluit. En we moeten ook zeker weten of dit al gecommuniceerd is naar de bewoners. Zo niet, dan melden we het nog niet.'

Waarom doen jullie dit?

'Je hoort in de media veel geluiden over sluitingen van zorginstellingen, maar hoe het nou precies zit, weet niemand. We hadden verwacht dat ActiZ het wel inzichtelijk zou maken voor de leden. Dat is niet het geval en daarom pakken wij dit op. Om informatie te verschaffen aan iedereen die hier interesse in heeft, zoals verzorgenden. Maar vooral voor de beleidsmakers in Den Haag en de zorgaanbieders, onze klanten dus.'

Vinden jullie het belangrijk dat verzorgenden het melden als ze weten dat een verzorgingshuis sluit?

'Jazeker! Omdat het een ontwikkeling betreft met grote gevolgen voor zittende bewoners, het zorgpersoneel en ouderen die nu geen toegang meer krijgen tot het verzorgingshuis, lijkt het ons relevant deze ontwikkeling op de voet te volgen. Hoe meer informatie, hoe beter.'

Wil je melden dat een verzorgingshuis sluit? Klik dan hier.

Klik hier voor de lijst met verzorgingshuizen die gaan sluiten of al gesloten zijn (pdf aan de rechterzijde)

Redactie TvV

Gerelateerde tags

2 reacties

 • Jmm van Veen

  Straks kun je misschien subsidie ophalen als je een oma in huis neemt..en komen de 3 generatiegezinnen weer in verplichte trek..

  Deze idiotie kan natuurlijk niet door blijven gaan..
  Neoliberaal zoekt een dumpvat voor alle onrendabelen..

 • Het was wel opvallend dat staatssecretaris van Rijn in 'Meldpunt' zei dat àlle 800 verzorgingshuizen gaan sluiten, op niet al te lange termijn....
  Zie ook mijn blog:
  Ouderenzorg....ook nog voor u en mij? http://wp.me/p3EO4M-vq via Yvonneblogtmetzorg.wordpress.com

Of registreer je om te kunnen reageren.