Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Video: verpleeghuisbewoners en créchekinderen leven samen

In de nieuwe documentaire 'Present Perfect' brengt filmmaker Evan Briggs een jaar door in een huis waar verpleeghuisbewoners dagelijks samenzijn met kinderen uit de voorschoolse opvang.
Video: verpleeghuisbewoners en créchekinderen leven samen

Briggs wilde met de docu antwoord geven op de vraag over hoe het is om ouder te worden, onze relatie met ouderen en hoe disfunctioneel het leek. 'Er is zoveel wijsheid en levenservaring die deze mensen hebben, het is een groot gemis dat we hier niet meer gebruik van maken', vertelt zij in een interview.

Hartverwarmende beelden

Drie dagen per week filmde de filmmaakster in de Intergenerational Learning Center, waar kinderen van zes weken tot vijf jaar oud komen. Deze voorschoolse opvang zit in hetzelfde gebouw als de Providence Mount St. Vincent, een verpleeghuis voor vierhonderd volwassenen in West Seattle. De ouderen en kinderen doen regelmatig dingen samen, wat hartverwarmende beelden oplevert, zoals je kunt zien in onderstaande trailer.

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.