Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Loeki voor SP-spot thuiszorg

De commercial van de SP over de thuiszorg heeft de Gouden Loeki gewonnen heeft. Dit is de prijs voor de beste reclamespot van het jaar.

De commercial van de SP over de thuiszorg heeft de Gouden Loeki gewonnen. Dit is de prijs voor de beste reclamespot van het jaar. 

 

Het SP-filmpje heeft veel stof doen opwaaien, omdat heel Nederland kon zien hoe een oude vrouw zich letterlijk en figuurlijk uitgekleed voelde. Dankzij een politieke partij werd de thuiszorg een onderwerp van gesprek.

 

Naar mijn gevoel is dat zo gebleven. Een echte concrete vooruitgang is er in de thuiszorg niet geboekt. Het is en blijft een gevoelig thema, de zorg. Zolang je er niet mee te maken hebt, staat het ver van je af.


Maar wij verzorgenden, degenen die de zorg leveren, zijn elke dag ermee verbonden. En niet alleen in de thuiszorg, nee, ook in de instellingen is de zorg uitgekleed.

 

Ik houd mijn hart vast voor de komende tijd, want de verdeling van de zzp (zorgzwaartepakketten) -gelden moet zich nu gaan bewijzen. Op zich een goede zaak dat er gekeken wordt naar de werkelijke levering van zorg. Maar er zal toch eerst een cultuuromslag van de zorgaanbieders moeten plaatsvinden, eer het geld komt op de plek waar het zou moeten horen. En juist daar heb ik mijn twijfels over...

 

Verzorgende Conny Pols (48) is EVV-er en werkt in een woonzorgcentrum.

Conny Pols (EVV-er)

6 reacties

 • no-profile-image

  Petra

  Hé Con, wat geweldig dat je dit gaat doen. Jou kennende (je bent tenslotte mijn zus) zul je dit vanuit je rechtvaardigheidsgevoel en grote integriteit en liefde voor je medemens vormgeven.

  Ik wens je veel succes en weet zeker, dat je een toegevoegde waarde bent!

 • no-profile-image

  Godelieve

  Dag Conny,

  Succes met het "bloggerschap".

  Hoop dat je kritisch bent, maar ook de goede ontwikkelingen in de zorg eens omschrijft.

  Vaak zie je één klaagzang naar de "managers" terwijl er door goede scholing en een cultuuromslag al veel tebereiken is op de werkvloer.

  Succes !!

 • no-profile-image

  Conny Pols

  Bedankt voor jullie reacties!

 • no-profile-image

  jose

  hey conny!  ik was voorheen zelf blogger bij TVV. dus ik wens je bij deze veel schrijfplezier!

  ik zal je stukjes lezen!  groetjes josé

 • no-profile-image

  Betsie

  Hallo Conny, wat leuk dat jij de nieuwe blogger bent voor TVVonline. Ik zal zeker lezen wat je de komende tijd te melden hebt. Jou kennende zal jij de nieuwe ontwikkelingen in de zorg kritisch volgen.

  Hopelijk blijft het ook na de nieuwe bezuinigingen bij ons op de werkvloer nog werkbaar in de zorg. Sprak vandaag met iemand die was gaan werken bij buurtzorg. Zij was zeer enthousiast. Misschien iets om over na te denken.

 • no-profile-image

  Christie Klaucke - Redactie TVVonline

  De redactie van TVVonline.nl heet je van harte welkom!

Of registreer je om te kunnen reageren.