Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Koekjes met een luchtje

Eén koekje bij de thee, of geeneen? Verzorgende Conny over bezuinigen op de koekjes.


Nederland is: één koekje bij de thee. Bijna iedereen kent deze beroemde uitspraak van prinses Maxima. Daarmee bedoelde ze de Nederlandse zuinigheid. Er kwam een storm van reacties op dit onderwerp los in ons land. Er was een gevoelige snaar geraakt.

 

 Bezuinigen

Verleden week verscheen een bericht over bezuinigen op koekjes bij de thee/koffie. Het lag kennelijk in de bedoeling van een verzorgingshuis om te bezuinigen op de koekjes om zodoende meer te investeren in de kwaliteit van de voeding. Dit besluit zou door de directie zijn genomen op verzoek van de Adviescommissie Cliëntenraad. Volgens de woordvoerder Raoul Bakkes van Proteion Thuis, zou het allemaal gaan om een misverstand. De regionale pers zou het verkeerd begrepen hebben. Maar de reacties op TvV-online op het artikel, geven toch een andere interpretatie weer.

 

Gezonde voeding

Ik vraag mij af of het schrappen van een koekje genoeg opbrengt om een ‘gezonde'  voeding te bekostigen, zoals in het artikel genoemd wordt. Is het dan zo slecht gesteld met de voeding in het verzorgingshuis? Is daar dan geen toezicht op? Of is het gewoon een verkapte bezuinigingsmethode?

 

Wettelijke plicht

Het is heel triest te noemen dat het kleine beetje ‘luxe', wat er nog is, geschrapt wordt om een verbetering die helemaal geen verbetering zou moeten zijn. Het is namelijk een wettelijke plicht om een fatsoenlijke maaltijd te verstrekken en dat ene koekje is een morele voorwaarde! Onze ouderen verdienen dit, zij zijn juist degene die wij dit moeten gunnen.

 

Zie ook:

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    verzorgende

    Het is schandalig, maar bij ons is het wekelijkse gebakje al geschrapt, en een kleinigheidje met moeder/vaderdag, sinterklaas. Zelfs een bloemetje als de bewoners jarig zijn zijn geschrapt. Dat kleine beetje waar deze mensen van genieten worden ze ontnomen. Ik weet niet waar ze in de zorg naar toe willen,maar zelfs op personeel gaat flink bezuinigt worden, leve de zzp. Dit allemaal ten koste van de bewoners die er ook niet voor gekozen hebben om in een verpleeghuis hun laatste jaren door te brengen, gescheiden van hun dierbaren. Ik vind het in een woord TRIEST. Gelukkig worden ze ondanks dit alles liefdevol door ons verzorgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.