Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gemist

Conny heeft een drukke dag, en vergeet daardoor iets heel belangrijks.

Vanmorgen hadden wij een ziekmelding van een collega en er was al een zeer minimale bezetting deze dag. Normaal gesproken lees ik eerst de rapportage van alle cliënten voordat ik begin aan de adl-zorg. Dit liet ik nu maar even achterwege en na een vluchtige overdracht met de nachtdienst ben ik meteen aan het werk gegaan.

Geen woord gesproken
Bij mijn tweede cliënt, pakte ik snel de benodigde spullen bij elkaar en door mij gejaagdheid zei ik niet veel. Normaal gesproken is deze bewoner heel uitgelaten en vrolijk. En zeer spraakzaam. Ik legde uit dat ik vandaag niet veel tijd had. Tot mijn stomme verbazing werd er geen woord meer gesproken. En dus ging het wassen en aankleden over in de stille modus.

Niet lekker

Pas laat in de ochtend hadden we eindelijk tijd voor koffie. Ik zei tegen mijn collega dat ik na de pauze even naar mijn anders zo vrolijke en spraakzame bewoner zou gaan. Het zat mij niet helemaal lekker.

 

Droevige ogen

Na een klop op de deur kwam ik de kamer binnen en vroeg of er iets aan de hand was. Met een paar droevige ogen keek hij mij aan. ‘Nou, weet je het nu dan nog niet?' vroeg hij. Ik schudde mijn hoofd en toen vertelde hij dat het heel jammer vond dat ik zo gehaast was geweest. En dat ik hem niet had gefeliciteerd, en dat ik zo weinig zei die morgen.

Als ik vanmorgen eerst de rapportage en agenda had gelezen, had ik geweten dat hij jarig was vandaag. Ik baalde er vreselijk van, dat ik dit gemist had!

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Hans

  en ik wil helemaal geen slingers aan mijn deur, die hangen toch ook niet bij je buren thuis op ?

 • no-profile-image

  Tina

  Zo zie je maar weer: haastige spoed, zelden goed!

  Toch maar altijd ten minstens eerst de agenda in kijken dus...

 • no-profile-image

  zuster Patty

  Ik begrijp de situatie, wij hebben daar iets op gevonden; we maken een opdracht in het dossier. 1 Dag voor de verjaardag laten we de avond/nachtdienst de deur versieren, waardoor het voor iedereen duidelijk is dat deze persoon jarig is en in het zonnetje kan worden gezet. Als het dan eens voor komt dat het erg druk is en de opdrachten of de agenda niet wordt gelezen, is er toch oog voor een speciale gelegenheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.